Gyerekparadicsom: Gigajátszóteret épített Pécs a Tüskésréten

650 négyzetméteres lett, de van műfüves focipálya is – nem csak a gyerekeknek. 155 milliót költött Pécs mindezekre. 

– Néhány évvel ezelőtt határoztuk el, hogy ezt az értékes területet szeretnénk felújítani a pécsieknek. A félúton belváros és Pécs legnépesebb városrésze, Kertváros között fekvő terület olyan zöldövezeti parkká változott, ami ma már a pécsiek egyik kedvence – mondta el Őri László.

hirdetés

tüskésrét, játszótér01, hl

Az alpolgármester szerint a tüskésréti új játszótér esetében kiemelt szempont volt a környezettudatosság bemutatása, melyet két speciális játszóeszköz biztosít, melyekkel a szélenergia és a napenergia termelését, jelenlétét, hasznosítását szemléltetik. A tér új burkolt felülete újrahasznosított gumiőrleményből készült öntött ütéscsillapítóval létesült.

hirdetés

Ez a játszótér ma Pécs eddigi legnagyobb, legkorszerűbb ilyen jellegű létesítménye.

A két játszóvár, trambulin, labirintus játék, kosárhinta, körhinta, gumioszlopos és gumigömbös lépegető és barlangalagút is a gyermekek részére készült. A játszóelemek körül gyermek kerékpáros kreszpálya található, továbbá két szemléltetőeszköz a nap és a szélenergia felhasználásának bemutatására, emellett a játszótér körül pihenőpadok és kerékpártárolók vannak.

tüskésrét, játszótér03, hl

Az új épület az egész területet kiszolgáló nyilvános illemhely, férfi, női és akadálymentes mosdóval, amelyben pelenkázási lehetőség is biztosított. Az épület minden tekintetben a fenntarthatóságot szolgálja, hiszen az épületen elhelyezett napkollektorok biztosítják a melegvíz ellátást, a napelemek az elektromos ellátást, továbbá az összegyűjtött csapadékvíz a wc-k öblítésére használható.

Építettek egy műfüves labdarúgó pályát is, amely bővíti a Tüskésréti Szabadidőpark funkcióit. Közvetlenül a futópálya mellé nyújtó és erősítő eszközök kerültek egyfajta „felnőtt játszótérként”, fitneszparkként.

tüskésrét, játszótér05, hl

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter