Visszalépnek-e a pártok Mellár Tamás javára? Íme a reakciók Gulyás Mártonék mérésére.

Rendesen kiverte a biztosítékot a kormányváltást akarók között az a mérés, amit a nem éppen kormánybarát szervezet, vagyis a Közös Ország Mozgalom (KOM) publikált hétfőn. Lapunk EBBEN a cikkben mutatta be részletesen az eredményeket (amelyek az Indexen jelentek meg, de mi a KOM teljes mérését is belinkeltük a cikkünkbe az alaposabb olvasók kedvéért – a szerk).

Sehogy nem nyerne Mellár Tamás és az ellenzék Pécsen. Itt van Gulyás Mártonék mérése! – OK!PÉCS

Mellár Tamás a legesélyesebb ellenzéki a Baranya 1-es választókerületében. Ám a további visszalépések is csak azt jelentenék, hogy megszorítaná, de nem győzné le a Fidesz jelöltjét. Íme a Gulyás Márton fémjelezte Közös Ország Mozgalom választókerületi kutatása.

hirdetés

Iszonyú gyűlölet-hullám csapott fel, ferobbant a komment falunk erre a hírre. Bár a legtöbben végig sem olvasták a KOM mérését (sokan azt sem tudták, mi ez a szervezet); akik igen, azok sem akartak hinni neki! A lényeg az, hogy

bár Mellár Tamást hozta ki az ellenzéki mérés a legerősebb ellen-jelöltnek, ám ő is kikapna. Legtöbb esélye akkor lenne, ha csak ő és Csizi Péter meccselne egymással, de eben az esetben is 10%-kal, illetve “indirekt becsléssel” is 2%-kal maradna le.

Íme a két táblázat: KOM-201-kombik-v2 KOM-201-kombik-indirekt-becslessel-v2 Lapunk megkereste a pártokat, hogy ezek után tervezik-e, hogy visszalépnek Mellár Tamás javára.

A Jobbik nem lép vissza

A Jobbik kategórikusan cáfolta, hogy visszalépnének. Fogarasi Gábor azt mondta, nekik is vanak méréseik, ezek alapján pedig a Jobbik az egyetlen esélyes jelölt a Fiesszel szemben.

Az LMP új javaslattal fog előállni

Keresztes Lóránt, az LMP-től pár nappal ezelőtt a kormányközeli Pécsi Újságnak azt mondta, nincs értelme a visszalépéseknek, nem is terveznek ilyet. Most viszont azt mondta,

egy héten belül akar a nyilvánosság elé lépni az LMP egy olyan új javaslattal, ami a párt szerint a leginkább szolgálja majd a kormányváltást.

Keresztes László Lóránt több részletet nem árult el egyelőre, de annyit mondott, ez a javaslat nem csak Pécsre lesz érvényes, hanem az egész országra.

A Momentum március 11-ig nem dönt semmiről

A Momentumos Nemes Balázstól is megérkezett a válasz. Íme:

“Március 11-én tart Jelölti Kongresszust a Momentum, ahol erről a kérdésről is egyeztetni fogunk a párt elnökségével. Ezen én is részt veszek, addig viszont biztosan nem döntök ebben a kérdésben. Amennyiben a Jobbik és az LMP álláspontja változna, úgy újra elemezzük a helyzetet, addig is folytatom helyi kampányomat. A mérés megállapításaihoz nem fűznék megjegyzést, amíg a módszertan minőségéről nem bizonyosodtam meg.”

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter