Gyűlöljük, amiért zárva vannak a boltok vasárnaponként

Tízből hatan azt szeretnék, hogy a boltok vasárnap is nyitva legyenek – derült ki a Tárki reprezentatív kutatásából, de két másik mérés is hasonló eredményt hozott. Gyűlölik az emberek, hogy vasárnap zárva vannak az üzletek, főleg vidéken okoz komolyabb gondot a “szabad vasárnap”.

Siklóson 4 kilométert kell utazni, ha valakinek elfogyott a cigije vasárnap, a városban ugyanis nincs olyan trafik, ami nyitva lenne a hét utolsó napján. Ez nagyon fáj a polgármesternek.

hirdetés

Harkányban is panaszkodnak a pangó város miatt, a vendéglősök szerint jót tenne a forgalomnak, ha nyitva lehetnének a boltok.

Pécsett az Árkád is feladta a küzdelmet, zárva van a bevásárlóközpont vasárnaponként.

A Tárki készített most felmérést, amiből az derül ki, tízből hatan azt szeretnék, hogy a boltok vasárnap is nyitva legyenek. A Medián szerint 62% ellenzi a vasárnapi zárva tartást, és még a fidesz hívők között is csak 48% azok aránya, akik belenyugodtak. Az Ipsos felmérése szerint a felnőtt lakosság több mint kétharmada, 68 százaléka inkább nem, vagy egyáltalán nem ért egyet a kötelező vasárnapi zárva tartással és negyedük érzi úgy, hogy az új törvény jelentősen megnehezíti a bevásárlásaikat.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter