Gyurcsány szerint akár Pécsett is történhetett volna a vérengzés

November 13-a Európa szeptember 11-éje lesz – közölte a volt miniszterelnök, aki azt mondta, a párizsi vérengzés akár Pécsett is történhetett volna.

A Demokratikus Koalíció szerint gyalázatos és gyilkos támadás érte Európát, Párizs lakosságát, mindannyiunkat – mondta a DK elnöke szombati, budapesti, a párizsi terrortámadások miatt meghirdetett sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Gyurcsány Ferenc, aki a párt elnökségének rendkívüli ülése után úgy fogalmazott: a legszörnyűbb, megmagyarázhatatlan terrorcselekmény történt, de a támadásokra, a gyűlöletre nem a gyűlölet a válasz.

A politikus azt mondta, ami Párizsban történt, történhetett volna Budapesten, Szegeden, Pécsett vagy Debrecenben is.

– “Párizs drámája és tragédiája a mi drámánk és a mi tragédiánk” – mondta, majd hangsúlyozta, osztoznak az áldozatok hozzátartozóinak, barátainak, Franciaországnak és Európának a gyászában.

Ezt a támadást vissza kell verni, de nem tehetjük tönkre magunkat, meg kell mutatni, hogy Európa továbbra is a szabadság a tisztesség, az emberi becsület hazája marad – jelentette ki.

November 13-a Európa szeptember 11-éje lesz – közölte. A példa fájdalmasan figyelmeztető, mert ahogy 2001. szeptember 11-e örök mementó lesz az Egyesült Államok történetében, úgy péntek éjszakával új időszámítás kezdődik Európában is. A kérdés, hogy Európa jobbá vagy rosszabbá válik, hogy milyen tanulságokat fog levonni a támadásból – folytatta. (MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter