Ha rákkeltő anyag van a Magasházban, az mindenkinek jó lesz!!!

Mégpedig azért, mert akkor begyorsulhat a bontéás, mivel az épület tulajdonosa nem tudja 250 évig elhúzni, pontosabban megfúrni az ügymenetet. A rossz az, hogy ha van rákkeltő anyag, akkor viszont csak egy speciális technikával szabad lebontani, ami azonban drága.

Egyes vélemények szerint holtbiztos, hogy a Magasházban azbesztet is használtak az építés során, mint úgy általában abban az időben. Az azbeszt viszont nagyon veszélyes, rákkeltő anyag, amely halálos tüdőbetegséget okoz, ha valaki tartósan beszívja – például a bontás során szálló por miatt.

hirdetés

A polgármester azt mondta a BAMA-nak, hogy a város megrendelt egy szakértői vizsgálatot, amelyik tisztázhatja, hogy valóban van-e ebből a veszélyes anyagból az épületben. Ha igen, az részben “jó hír”, hiszen emiatt sokkal gyorsabban lehet engedélyeztetni a bontást és a tulajdonos sem tudja azt különféle jogi eszközökkel elhúzni és akadályozni – mint ahogy ezt teszi jelenleg Páva szerint.

Ami viszont rossz hír, ha tényleg van azbeszt az épületben, hogy ekkor csak úgynevezett vizes technikával lehet bontani, ekkor ugyanis nincs szálló por a levegőben. Ez az eljárás azonban lényegesen drágább, mint a hagyományos technológia, a pénz viszont adott: 1 milliárdot kap Pécs a kormánytól, ha végre újra az önkormányzat lesz a tulajdonos.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter