Ha igazán menő, akkor légitaxizik Pécsről!!!

Helikopter ugyan nincs, de vannak kisgépek, amikkel simán mehet esküvőre, nyaralni, Budapestre, de akár a horvát tengerpartra is.

Ha siet egy esküvőre, tárgyalásra vagy csak nyaralni menne a tengerpartra, akkor mindezt a pogányi repülőtérről is megteheti, persze ha van elég pénze hozzá. A rossz hír, hogy helikoptert nem lehet bérelni Pogányban, de a négyüléses gépek is elég menők azért!

hirdetés

Örök élményhez juttathatja az asszonyt és csemetéjét, ha a repülést választja, mert nem akar órákig autózni például egy fontos esküvőre. Mindez percenként 1200 forintba fáj egy 4 személyes Cessna vagy DimondD40-es kisrepülővel, ezek nagyjából 200-250 kilométer/órával repesztenek.

A budaörsi repülőtérre Pogányból egy óra alatt el lehet repülni, nagyjából 150 ezer forintból meg lehet fordulni, ami fejenként egy irányba 25 ezer forint. Ehhez nem kell más, csak kibérelni valamelyik légitaxist.

A kisgépek hatótávolsága nagyjából négy óra, vagyis 600-700 kilométeres körzetben bármi elérhető, legyen az egy adriai beach, Müncheni sörfesztivál vagy síelés az Alpokban. A külföldi utak már egy kicsit drágábbak, a nagyobb repülőterken illetéket, a kicsi sportreptereken tárolási díjat számolnak fel, ami naponta 4 és 15 ezer forint között változik. Hosszabb tartózkodás esetén gondoskodni kell a pilóta szállásásról és étkezéséről is. Egy Dubrovniki hosszú hétvége három főnek már 60-70 ezer forintból kihozható fejenként.

A Pécs-Pogányi repülőtéren egyébként nem ritkák a kis repülős turisták, évente néhány száz tehetős külföldi érkezik ide, egy kis városnézésre vagy vadászatra. Leszállt már a Pécs-Pogányi Repülőtéren Schumacher, aki vadászni jött, vagy a magyar barátnőjéhez Carlo Benetton is.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter