Háborút indít a Murphy’s Pub?

Barátságos szakítás már biztosan nem lesz a belvárosi kocsmáros és az önkormányzat között, miután a város hiába próbálta „birtokba venni” a vendéglőt csütörtökön. A pub tulaja ellenállt!

Csütörtök délelőtt „eredménytelenül kísérelte meg a birtokba vételt az önkormányzat, azt megtagadta a bérlő” – tudtuk meg az önkormányzat vagyongazdálkodási csoportvezetőjétől.

Hollósy Andrea közölte, mivel a város felbontotta a bérleti szerződést a Murphy’s-el, a kocsma csütörtök éjfélig működhet, „azt követően jogcím nélküli használónak minősül, ha önkéntesen nem adja birtokba az Önkormányzat képviselőinek az üzlethelyiséget, a megjelölt időpontban. Ez esetben kiürítési pert kell kezdeményeznie az Önkormányzatnak.”

Több, mint valószínű, hogy perel majd a város, miután a kocsmáros megakadályozta, hogy az önkormányzat átvegye a helyet.

Hollósy szerint, ha sikerül kitenni az ex-bérlőt, akkor a város újra megpályáztatja a placcot.

Másfél évnyi bérleti díjjal, nagyjából 30 millióval tartozott a kocsma az önkormányzatnak, amelytől bérelte a helyet. Többször is kapott ugyan haladékot az üzemeltető cég, de a hírek szerint eddig csak 6 milliót fizettek ki, 24 millióval még lógnak. Emiatt mondta fel a város április 30-val a bérleti szerződést.

A Murphy’s Pub 21 éve nyitott meg a Király utca elején, a Városháza aljában.

Egyébként mostanában bedurvult az önkormányzat, sorban rakja ki ugyanis a tartozó bérlőket a belvárosból. A napokban a Corso-n cseréltek zárat, igaz, ott a bérlő szintén zárat cserélt egy kicsivel később.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
  • realista

    Hihetetlen ami ebben az országban történik…Fidesz törzshely a kocsma, nem fogják kitenni…már kész a megoldás! Senki ne fizessen bérleti díjat…egy ideig!

  • András Bokrétás

    még egy-két bezárás és kopasz lesz a belváros,

Facebook

Twitter