Halálbüntetést ígért Orbán Viktor Pécsen

A Modern Városok “roadshow” keretében érkezett Pécsre a miniszterelnök kedd délelőtt. Másfél óráig megbeszéltek Páva Zsolttal, majd sajtótájékoztatón mondták el a részleteket. OrbánViktor beszélt a halálbüntetésről is a kaposvári trafikos gyilkosság kapcsán, de megígérte azt is, hogy Pécs aquaparkot is építhet.

OV_PávaZs01

hirdetés

Páva Zsolt bejelentette, a kormány segíti Pécset abban, hogy barnamezős beruházásokkal cégeket csábíthassanak a városba, ehhez pedig területeket vásárol majd az “állam”, illetve ipari csarnokokat fognak építeni, na meg újabb ipari parkokat.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy a kormány egyetlen külföldi, vagy hazai cégnek sem mondhatja meg, hol, merre  és hogyan terjeszkedjenek, vagy hogy melyik várost válasszák és melyiket ne. Pusztán abban tudnak segíteni, hogy javasolják az egyes helyszíneket – Pécs pedig mindig a kalapban van.

– A pécsieknek ki kell találni valami okosat, hogy megszerezzék ezeket a befektetőket, hogy azok ne Szombathelyet vagy Debrecent válasszák – emelte ki a miniszterelnök.

Emellett elhangzott még, hogy meghosszabítják az M6-ost a határig, megduplázzák Pécsett a külföldi hallgatók számát és sportközkontot is építenek majd. Ez utóbbiról Orbán azt mondta, ezt érdemes összekötni majd egy aquaparkkal – ha már a pécsiek annyira szeretnék.

OV_PávaZs03

csik_hirdetés2

A miniszterelnököt tüntetők várták a Széchenyi téren, akik a tervezett, de még csak elméletileg létező bodai atomtemető miatt tiltakoztak. Róluk Orbán azt mondta, nem érti a demonstráció okát, mert ebben az ügyben nem a kormány, hanem a pécsiek és a környéken élők fognak majd dönteni. Azaz, ha nem akarják a nagy radioaktivitású hulladék tárolót a lakók, akkor az nem lesz – utalt rá.

A kaposvári, brutális trafikos késeléssel kapcsolatban érkező újságírói kérdésre válaszolva a miniszterelnök kifejtette, el kell gondolkodni a halálbüntetésen, napirenden kell tartani a témát, mivel úgy látja, az eddigi büntetőjogi szigornak nincs igazán visszatartó ereje.

A halálbüntetés egyébként az EU-ban teljesen kizárt!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter