Halálra verték a férfit a pécsi kamaszok

Két 16 éves srác vert halálra egy pécsi férfit szenteste az állomáson. Csak azért, mert az visszaszólt nekik. Pénteken ítélte el őket a Pécsi Törvényszék.

7 és 6 évet kaptak, amit a fiatalkorúak börtönében kell letölteniük – bár az ítélet nem jogerős.

hirdetés

A vádirat szerint a három fiatalkorú vádlottjól ismerte egymást, gyakran lógtak együtt és piáltak is időnként. Épp egy ilyen itókázós nap volt 2014. december 24-én, szenteste is, amikor a három srác a pécsi főpályaudvaron óbégatott és üvölzözött a mámorban. Mellettük ment el egy szintén nem szomjas férfi a haverjával, akiknek beszóltak. Ebből lett a verekedés.

– Először az I.r., majd a II.r. vádlott több ízben, és III.r. vádlott egy ízben megütötték a sértettet, aki az ütések és ittassága miatt is, a földre esett. Ez után az I.r. és II.r. vádlottak a sértett társaságában lévő barátja felé indultak, aki észlelve a támadó magatartásukat távozott a helyszínről – idézi fel az akkori eseményeket a vádirat.

Miután a férfi haverja elfutott, a két 16 éves srác visszarohant a buszmegállóba és ráugrottak a földön fekvő, magatehetetlen férfi hasára és felsőtestére. Majd ott hagyták.

A mentők ugyan kórházba szállították a szerencsétlen férfit,  de a keringése összeomlott és meghalt.

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt az egyik fiatal 7 évet, a másik 6 év 6 hónapot kapott a fiatalkorúak börtönében, a harmadik társuk viszont csak 2 év próbára bocsátást kapott csoportos garázdaságért.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter