Hallgassunk drogot, amíg lehet!

Mintha zene lenne, de mégsem azMintha zene lenne, de mégsem az

Íme a legújabb kábítószer, a hangdrogozás. Jelenleg nincs ennél tisztább cucc a piacon, ráadásul mindenki számára elérhető az interneten. Csak le kell tölteni egy hangfájlt, amit aztán egy jó minőségű, profi fülhallgatón keresztül kell „belőni”.

Az i-dosing a hallójáratokon keresztül mászik rá az ember agyára. A kísérletező kedvűeknek csak annyi a dolga, hogy bedugják a fülhallgatójukat és egy zenének alig nevezhető zajmasszát hallgatva várják a kívánt bódulatot.

Annak ellenére, hogy semmi komoly káros hatása nincs a drognak, egyes országokban mégis félnek tőle. Ott van például Szaúd-Arábia, ahol a kormány már rászállt a terjesztőkre és a fogyasztókra is, akikből állítólag egyre több van. De hasonlóan komolyan veszik a zajdrogozást Libanonban is, ahol már bírságolnak és tiltanak minden fülön keresztül ható kábszert.

A meghökkentőnek tűnő drogot egyébként hangtechnikusok (és underground zenészek) „főzik” konkrétan beállási céllal. A lényeg annyi, hogy a sztereó fülhallgató két hangszórójából két külön, monoton, statikusan búgó és sustorgó hang szól bizonyos frekvenciabeli eltérésekkel.

Szemelyácz János pécsi addiktológus szerint az „i-dosing” hatása abban rejlik, hogy a búgás által lefoglalt és összezavart agya miatt a „fogyasztó” mesterséges meditatív, önhipnotikus állapotba kerül.  A drog itthon egyelőre legális, de ha esetleg betiltják majd, rendőr legyen a talpán, aki kiszúrja a potenciális bűnelkövetőket.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook