Halott Pénz írta az év dalát!

Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a Petőfi Zenei Díjat kedden este Sopronban. A VOLT Fesztivál nulladik napján tartott gálán mások mellett Rúzsa Magdit és Ákost is díjazták.

Az év dala Halott Pénz Darabokra törted a szívem című száma lett, ami már 14,6 milliós letöltésnél jár. Az év együttese ugyancsak a Halott Pénz, míg Az év videoklipje elismerést a Wellhello és Halott Pénz kapta az Emlékszem, Sopronban című közös dalért.

hirdetés

Az év női előadója a napokban brutális teltházzal Pécsen koncertező Rúzsa Magdi, Az év férfi előadója Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) lett. Az év felfedezettje megosztva a Fran Palermo és Freddie lett, Az év dj-jének Karanyit választották, Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat Ákos kapta tavaly decemberi dupla Aréna-koncertjéért. Életműdíjat vett át Bereményi Géza.

A díjat a Petőfi Rádió alapította a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőinek. A Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázoló díj bronzból készült és kristálytalapzaton áll.

A jelölés alapját a Petőfi Rádión 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület.

Halott Pénz, vagyis Marsalkó Dávidék így köszönték meg a díjakat:

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter