Hamarosan kifehérítheted kalóz Windowsodat

A Windows 10 még az illegálisan letöltött verziókhoz is ingyenes lesz.

A bevételekkel sem törődve teszi a Microsoft térítésmentesen elérhetővé új operációs rendszerét. A Windows 10 nyártól elérhető, és a Windows 7-es, vagy annál frisebb verzióira egy teljes éven át lesz hozzáférhető frissítésekkel együtt. A fent leírtak az illegális verziókra is érvényesek.

A döntés elsődleges oka, hogy a Microsoft számára szükséges minél több aktív felhasználó a talpon maradáshoz. Még a bevételt nem jelentő, de regisztrált felhasználó is jobb, mint a semmi. Különösen, mivel a szoftverek helyett az új eszközök piaca jelenthet alternatív megoldást a bevételek szinten tartására, vagy azok növelésére. Pontosan követik az Apple által évekkel ezelőtt végigjárt utat.

Gyakorlatilag a Windows volt az utolsó még fizetős operációs rendszer, úgyhogy ez a lépés elkerülhetetlen volt.

Az új felület inkább szolgáltatás, mint termék, és azt ígérik, nagyon up-to-date lesz. A rendszeres frissítések, a védelem az adathalász támadások ellen, a jelszó adatbázis fokozott biztonsága és a felhő alapú szolgáltatások kerültek a fejlesztések középpontjába. Visszakapjuk még a startmenüt, ha kicsit megújult formában is, és az utálatos explorer helyét átveszi az ígéretes Project Spartan böngésző.

Az Office szolgáltatás is végre úgy néz ki, hogy az embernek kedve támad kipróbálni. Ráadásul kapunk virtuális asztalokat, ami a több monitorral bíró konfigurációk elrendezési lehetőségeit nyújtja egyetlen képernyőn.

A Word, az Excel és a PowerPoint minden Windows 10-es telefonon szériatartozék lesz, ezenkívül a teljes szolgáltatás optimalizálva lesz touch-padra is. Szempont volt, hogy mobilon, tableten és számítógépen is jól használható legyen minden újítás.

A döntés különösen fontos a kínai piac megszerzése szempontjából, ami erre biztosan jobban fog reagálni, mintha folyamatosan az illegális tört Windowsokkal szívná a Microsofts a kínai felhasználók vérét. Szerencsénkre nem kizárólag náluk válik ingyenessé a Windows 10. További 190 országban 111 nyelven lesz elérhető a frissítés, köztük Magyarországon is.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook