Hamisítással vádolja a Zsolnay gyár tulajdonosát egy szakértő

Méghozzá az, aki éppen Bachar Najari megbízásából végezte el annak a 300 milliós ingatlannak az értékbecslését, amit jelenleg is vizsgál a bíróság, hogy valóban annyit ér-e. A szakértő azt vallotta, hogy  meghamisították a szakvéleményét, mert ő csak 80 millióra értékelte az egészet.

Szerdán folytatódott az a per a Fővárosi Törvényszéken, ami azt vizsgálja, hogy megér-e egy lyukas víztoronnyal gazdagított laktanya 300 milliót? Korábban írtunk már erről részletesen, a lényeg az, hogy erre a kérdésre kíváncsi most a Fővárosi Törvényszék, de nagyon. Ha igen, akkor a Zsolnay Porcelánmanufaktúra többségi tulajdonosa megússza, hogy 300 milliót kelljen kifizetnie a pécsi önkormányzatnak. Ha viszont nem, akkor 300 millióval lesz gazdagabb a város kasszája.

hirdetés

 

Megér-e egy lyukas víztoronnyal gazdagított laktanya 300 milliót? – OK!PÉCS

Nézegessen fotókat, és tippelje meg előre.

Eddig még sohasem vizsgálta a bíróság azt, hogy az a hajmáskéri telek, amit a szindikátusi szerződés értelmében, és a Zsolnay Gyár fejlesztése érdekében vont be apportként a tulajdonos, megér-e 300 millió forintot. Ennyit kellett ugyanis betennie a cégbe Bachar Najarinak, mint új tulajdonosnak korábban. Najari azonban ezt a pénzt nem készpénzben, hanem ingatlanban tolta be. Ezzel egész pontosan:
IMG_4591C

inVENTer_ad


Meglepő vallomást tett azonban a szerdai tárgyaláson az az ingatlanszakértő, aki Najari megbízásából elvégzte a kérdéses terület értékbecslését. A nő azt állította,

meghamisították a szakvéleményét, és az aláírását is, mert ő csak 80 millióra értékelte az egész telket, nem érti, hogyan lett ebből 480 millió.

(Később volt más értékbecslés is információink szerint, amit Najari rendelt, hasonló nagyságrendű számokkal, de ez volt az első, amolyan “alap”. Végül 300 millió forinton számolta be és fogadta el az apportot Najarinak a Zsolnay igazgatótanácsa, amelynek elnöke egyébként Najari felesége – a szerk).

A bíróságnak elmondta azt is, Bachar Najari kérte tőle, hogy emelje meg az értéket, de erre ő nem volt hajlandó.

A pécsi önkormányzat, pontosabban a cégben kisebbségi tulajdonosként bent ülő Pécsi Vagyonkezelő értékbecslője egyébként max. 50 millióra értékelte a hajmáskéri volt laktanyát, rajta a lyukas víztoronnyal. Korábban mi is körülnéztünk a neten, és a legdrágább, eladó iparterület Hajmáskéren 30 millió forint volt. Ezért egy 5000 négyzetméteres telken álló, 1544 négyzetméteres épület boldog tulajdonosa lehet a szerencsés vásárló.

Kérdéseinket elküldtük a Zsolnay Porcelánmanufaktúrának is, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

UPDATE: Najariék szerint az ingatlan többet ér mint 300 millió

Válaszolt lapunk kérdéseire a Zsolnay Porcelánmanufaktúra.

Eszerint a Fővárosi Törvényszék három ingatlanforgalmi értékbecslőt hallgatott meg a tegnapi tárgyaláson. Közülük kettő fenntartotta az írásban előterjesztett szakvéleményét.

Egyikük valóban vitatta, hogy a véleményben szereplő összegszerűség tőle származik, de olyat nem mondott, hogy Bachar Najari felhívta az értékbecslés után, hogy “emelje meg a számot”, de erre ő nem volt hajlandó. Ilyen nem is történhetett, mivel Bachar Najari semmilyen kapcsolatban nem volt ezzel az értékbecslővel, a megbízást sem Ő adta neki

– állítja a cég.

– Az ingatlan értéke meghaladja a 300 millió forint összeget, ahogy ezt a bíróságon meghallgatott egyik szakértő meg is erősítette. Ezt a szakértőt Pécs MJ Város igazgatósági képviselője javasolta megbízni az értékbecsléssel – hívták fel a figyelmet.

A Fővárosi Törvényszék, az egymásnak ellentmondó szakértői vélemények miatt kirendelte az Országos Szakértői Intézetet felülvéleményezésre.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter