Harkányi fürdőigazgatónak nem volt jó, most a kulturális örökségvédelmet bízták a pécsi ex-képviselőre

Három évre nevezte ki Balogh Zoltán miniszter  a pécsi Hegyi Ákos Sándort az állami cég élére. Tavaly viszont éppen a fideszes önkormányzat mentette fel a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. éléről, mert nem voltak elégedettek a munkájával.

A kulturális miniszter szűkszavú közleményt adott ki arról, hogy a bíráló bizottság javaslata alapján úgy döntött: június 8-ától három évre Hegyi Ákos Sándort nevezi ki annak az állami cégnek az élére, amely a kiemelten fontos kulturális intézmények védelmét látja el – számolt be a hírről a HVG. A Fidesz korábbi pécsi önkormányzati képviselőjét ősszel viszont menesztette Harkány fideszes közgyűlése a városi fürdő vezetői pozíciójából.

hirdetés

Hegyi Ákos Sándor az NKÖV Nemzeti Kulturális Örökség Védelmi Nonprofit Kft. ügyvezetői posztját kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjétől, Balog Zoltántól, ám nem előzmények nélkül:

Hegyi már december eleje óta betölti ezt a pozíciót, a jelek szerint akkor pályáztatás nélkül került az ügyvezetői székbe.

Az állami védelmi cég néhány tízmillióból gazdálkodik – írja a lap, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. viszont egy egymilliárd forintos árbevételű önkormányzati vállalkozás.

Október végén a harkányi képviselőtestület leváltotta Hegyi Ákos Sándort, mert az azt megelőző két évben nem hozta azt az eredményt, amit elvártak volna tőle.

Az akkor még 36 éves közgazdász végzettségű Hegyi Ákost a jelenlegi testület nevezte ki. Harkány a Fidesz egyik baranyai bástyája, Hegyi Ákos viszont 2010–2014 közt fideszes pécsi képviselő volt. A politikus-közgazdász jelenleg is a Fürdőszövetség főtitkára.

12813900_1120353954649674_3348144157662952792_n

Helyi Ákos (bal szélen), Baksai Tamás polgármester (középen)

Baksai Tamás polgármester annak idején azzal indokolta a döntést, hogy

“a fürdő működése kiemelt fontosságú, de a testület szerint a 2015-ös és 2016-os év bizonyította, az állaga és állapota elhanyagolt, marketingje nem megfelelő, a vállalatirányítási rendszer, a külső kapcsolatépítés nem elégséges, ahogyan velük, a tulajdonossal történő kommunikáció sem, az alkalmazottak pedig alulmotiváltak”.

Pécsett sem voltak elégedettek vele?

Lapunk úgy tudja egyébként, és ezt nem hivatalosan és név nélkül ugyan, de megerősítette néhány fideszes képviselő, hogy a pécsi fideszben sem voltak túlzottan elégedettek Hegyi korábbi képviselői munkájával, azért sem indul(hatot)t a 2014-es önkormányzati választásokon.

(via HVG, Fotók forrása: Facebook)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter