Hat héten belül repülni lehet majd Pécsről is?

Nagy tétben azért nem fogadnánk erre, de mindenesetre ezt állítja egy új légitársaság tulajdonosa.

Pár hete írtunk arról, hogy vadiúj légitársaság startolna Magyarországon, ráadásul többek között Pécsről is indítanának járatokat, amint látszik is a cég útvonal térképén.

hirdetés

routemap

Ez a rejtélyes légitársaság a RonanAir, vagyis a RonanAir Légiközlekedési Kft. Azért rejtélyes, mert eddig semmi jel nem utal arra, hogy valóban elstartolnak, kivéve magának a tulajdonosnak a szavait.

Most, hogy eladnák a pécsi repteret, rögtön lett egy légitársaság, ami használná? – OK!PÉCS

Bombasztikus hír jött, miszerint új légitársaság startolna Magyarországon, és Pécsett is! Egyelőre túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen.

Colombóban 24 éve tiszteletbeli magyar konzulként tevékenykedik Rohan Nanayakkara. Ő a tulajdonosa a Ronan Airnek, amely hamarosan 22 városba repülne Budapestről. Az R-Group weboldalán található egy dokumentum, mely szerint a projekt az ázsiai régiót, Afrikát és Közép-Európát fogja kiszolgálni, és mind rövid, mind hosszú távú járatokat üzemeltetni fog Budapestről. Ázsia és Közép-Európa között Budapestet használnák bázisként személy- és teherszállításra egyaránt, de egy, a weboldalukon megjelent útvonaltérkép szerint Budapestről számos dél-európai üdülőváros is elérhető lenne.

Most a Turizmus Online szúrta ki, hogy Nanayakkara hosszú interjút adott az egyik sri lankai tévécsatornának.

„Hat héten belül repülni fogunk!”

– állította a konzul a július 11-én adásba került interjúban, ennek ellenére meglehetősen kevés konkrétumot osztott meg a nézőkkel. Az kiderült, hogy a Ronan Airlines menetrendszerinti légitársaság lesz, 22 városba repül majd hetente, az első fázisban európai úti célok, a másodikban a Közel-Kelet és Ázsia, a harmadikban pedig Észak-Amerika városai felé.

„Magyarországnak tökéletes az elhelyezkedése, ideális turisztikai és cargo hubként is”

– mondta Nanayakkara. Elsősorban olyan városokba repülnek, ahová nagy utasszállítókkal nem érdemes repülni. Megfelelő típusú repülőgép, megfelelő desztinációválasztás, megfelelően képzett szakemberek és biztonság – ez a siker titka a légitársaság alapítója szerint.

A fentiek után elég meglepő, hogy jelenleg sem a Facebook-oldaluk, sem a légitársaság aloldala nem elérhető, de a pontos menetrenderől sincs semmilyen információ az égvilágon.

Azért csodák még történhetnek.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter