Hatalmas tüntetés készülődik Pécsen vasárnap

A régi-új kormány politikája ellen. Fontos azonban, hogy a szervezők szerint “a szimpátiatüntetésnek nem szándéka az április 8-i választások eredményének kétségbe vonása”. Aki balhézni megy, azt nem látják szívesen – közölték.

Eddig már majdnem ezer ember jelezte, hogy elmegy arra a békés tüntetésre, amit Pécsen tartanak a Széchenyi téren vasárnap.

hirdetés

A szervezők azt írják:

„Aki szabad Magyarországot szeretne, aki gyűlöletmentes politikát, aki életet akar ebben a fullasztó légkörben”
Találkozzunk a Széchenyi téren egy békés (!) tüntetésre!

A budapesti esemény nyomán:
1. A jövőnkről nekünk kell meghozni a döntést, nem pedig egy egyenlőtlen választási rendszernek. Ilyen helyzetben a tömeg a mi válaszunk.
2. A gyűlöletkampány és uszítás helyett érdemi diskurzust akarunk folytatni.
3. Független országnak független sajtóra van szüksége. A digitális korban a média a legnagyobb ütőkártya a hatalom kezében, bojkottáljuk a propagandamédiát.
4. Generációnkban két lehetőség áll a fiatalok előtt: Kivándorlás, vagy Forradalom. Mi választottunk!
5. Ne hagyjuk, hogy a mindenkori hatalom és a jelenlegi kormány fogalma összemosódjon. A 2/3-os törvényeket el kell vetni, és amerikai mintára két ciklusnál tovább senki sem gyakorolhatja a hatalmat.
6. Fiatalok nélkül nincs ország, nincs jövő.
7. Ez a választás nem csupán 4 évről szólt, ez a választás a keleti orientációról, az illiberális állam végső simításairól döntött.

tüntetés esemény1

A képre kattintva az esemény oldalára lehet jutni.

hirdetés

A résztvevők között rutinos tüntetők és “ellenállók” is vannak, de érdekes, hogy Pécs legfrissebb független képviselője: Mellár Tamás is hozzászólt az eseményhez. Ő arra bíztatja az embereket, hogy “mielőbb olvassák el Szrgya Popovics: Útmutató a forradalomhoz című könyvét.

tüntetés esemény

Popovics számos gyakorlati példával illusztrált könyve egyébként arról szól, hogyan lehet megbuktatni a diktátorokat és diktatórikus rendszereket. Ha valaki nem ismerné, itt egy videó róla:

UPDATE: “A szimpátiatüntetésnek nem szándéka az április 8-i választások eredményének kétségbe vonása”

Cikkünk megjelenése után a szervezők updatelték az eseményt.

Most azt írják:

A szimpátiatüntetés szigorúan BÉKÉS, PÁRTPOLITIKÁTÓL FÜGGETLEN, CIVIL kezdeményezés. Ezért minden résztvevőt nyomatékosan megkérünk, hogy ennek szellemében vegyen részt a megmozduláson.
A lehető legszigorúbban elítélünk minden erőszakos, a békés véleménynyilvánításon túlmutató cselekedet, a rendezvényen történő pártpolitikai agitációt, a megjelent résztvevők provokálását.
Az eseményre korosztályra és világnézetre való megkötés nélkül várjuk azokat, akik elutasítják az elmúlt években kialakult közéleti állapotokat, a Nemzeti Együttműködés fullasztó rendszerét, a mindent behálózó korrupciót, az oligarchákat és családtagokat közpénzen etető politikusokat, az ember- és polgártársaink ellen irányuló gyűlöletbeszédet, a kirekesztést, a tudatos kormányzati hazudozást, a szabad és független sajtó szisztematikus leépítését, a demokratikus jogrend elpusztítását, Magyarország nemzetközi megítélésének sárba tiprását.
A szimpátiatüntetésnek nem szándéka az április 8-i választások eredményének kétségbe vonása, célja viszont annak megmutatása, hogy a többségi magyar társadalom elítéli az elmúlt két ciklus kormányainak politikáját.
Kérünk minden résztvevőt, különösen a kiskorúak és az idősek érdekében, hogy véleménye kinyilvánítása közben TELJES MÉRTÉKBEN tartózkodjon az erőszakos, mások jogait sértő megnyilvánulásoktól.
Mutassátok meg, hogy a szeretet erősebb a haragnál és a gyűlöletnél.

UPDATE2: Többen méltatlankodni kezdtek, mert keményebb tüntetést akartak volna

Szóval updatelni kellett az updatet. A szervezők közölték, azt szeretnék a tüntetéssel elérni, hogy

“Az az összefogás, ami az ellenzék részéről nem biztos, hogy létrejött; az létrejöhet közöttünk, civilek között.”

Videóban üzenték ezt meg, amit ITT lehet megnézni.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter