Határozottan jobban néz ki a balliberálisok pécsi polgármester-jelöltje

Mióta megtalálták a kampány csapatában a HD gombot a videósai, vagy azok, akik a Facebookját kezelik. Netán ő maga. Már csak arra kellene rábeszélni, hogy ezt az 5-6 mondatot mondja már el fejből, mert olvasva nem annyira hiteles.

Péterffy Attila továbbra sem reagál az utóbbi napok legfontosabb hírére, ami nem mellesleg pont róla szól. Ehelyett inkább újabb ígéretet lengetett be közösségi oldalán, de nem a szokásosan együgyű, mondhatni bézik verzióban, ahogy eddig tette.

hirdetés

Élesség és dinamika

Most vagy videósokat cserélt, vagy kamerát, vagy csak megtalálták a kampány csapatában a HD gombot, de a lényeg az, hogy végre egy sokkal élesebb képet sikerült kicsikarnia a technikából, bár még mindig nem az igazi.  (A videó konvertálását érdemes komolyan venni – a szerk.). Eddig ugyanis ilyen minőségben láthattuk a jelölt jelöltet:

Péterffy régi

Ma meg végre így:

Péterffy videó

Hát nem sokkal klasszabb?

Némileg a jelölt dinamikáján is sikerült javítani, és sokat számított az is, hogy végre nem az irodában ülve olvasott, hanem kiment az életbe. Ott ilyen dinamikus lett azonnal:

Peterffy dinamikus

Fejből kellene mondania azt a pár mondatot

Azt ellenben nem értjük, hogy miért nem lehet ezt a pár mondatot fejből, ovasás nélkül elmondani? Sajnos ugyanis lerontja az összeképet, hogy Péterffy jelöltön látszik, hogy olvassa a szöveget, ugyanis nem a kamerába (vagyis a NÉZŐ SZEMÉBE) néz, hanem mellé.

Péterffy mellé néz

Ez pedig zavaró és amolyan bágyataggá teszi a nézését. A néző ugyanis nem tudja miért, de azt érzi, hogy valami “zavarja” a képen, és csak ha jobban figyel, akkor veszi észre, hogy ennek oka az, hogy a szemkontaktus valójában nincs meg.

Másrészt, ha fejből beszélne, akkor “élőbb” lenne az előadása is, és a gesztusai sem lennének olyan robotszerűek és manírosak. Most ugyanis vélhetően még a gesztusokat is begyakorolta a szöveg szerint (talán alá is volt húzva a szövegben az a rész, ahol mutogatni kell).

Jó lesz ez idővel, csak ne irigyelje Hoppált

Sebaj! A balliberálisok függetlennek mondott jelöltje határozottan javult, jobban néz ki és ha ebben az ütemben zárkózik fel a kampánycsapat a mához, akkor október elejére pont készen lesz egy élő beszéd egészen jó előadására.

Ma egyébként Péterffy bejelentette, hogy szakértői vizsgálóbizottságot állítana fel ősszel “a múlt felelőseinek megnevezése érdekében. Különös tekintettel a Volvo buszok beszerzésére, a Zsolnay gyár ügyére, és a pécsi Vízmű ügyre. Célja a vétkes vagyonkezelői magatartások feltárása” (bár ezt az utolsó szót elírták a Facebookján, de nem érdekes, most kijavítottuk. Mi is rengetegszer elírunk szinte mindent!)

Ezzel a vizsgálóbizottságosdival talán elirigyelte Hoppál Péter vizsgálóbizottságait, aki a szocialista városvezetők idejére jellemző milliárdos jutalmazásokat, és a várost adósságba hajszoló évtizedeket tekintette át, nem különösebben lenyűgöző eredménnyel.

UPDATE: Az ÖPE közleményt küldött

“Péterffy Attila, a baloldali pártok jelöltje elszámoltatást ígér. Ez a szándék akkor hihető, ha legelőször is megkérdezi az őt indító pártokat, például az MSZP hogyan halmozott fel 40 milliárd forintnál is nagyobb adósságot a város kasszájában 2010-ig. Továbbá kérdezze meg Tóth Bertalant, az MSZP jelenlegi elnökét, hogy elszámolt-e azzal, hogy adhatta el egy forintért Pécs buszait és bérelte azokat vissza. De kíváncsiak lennénk arra is, hogy megkérdezte-e Kunszt Mártát, a DK pécsi elnökét, hogy elszámolt-e az “itt a piros, hol a pirosból” származó bevételeikkel?

Vozár Pál,

az ÖPE alelnöke”


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter