Határvadász bevetési központ lesz Pécsen

Nagy tétekben mernénk fogadni, hogy a rendőrség arra készül, a menekültek nem csak a szerb-magyar határon próbálnak bejutni az országba, hanem Baranyán keresztül is. 

Korábban már megírtuk, hogy szervezettebbek lesznek és a Dráván keresztül jöhetnek Baranyába a menekültek. Legalábbis ettől tart a biztonságpolitikai szakértő. Deák Péter szerint eddig ugyan elkerülték a menekültek Baranyát, de ha elkészül a szerb határon a kerítés, akkor fel kell készülni egy nagyobb hullámra a megyében.

Úgy néz ki, igaza lesz. A napokban jelentette be Papp Károly országos rendőrfőkapitány, hogy Határrendészeti igazgatóságot állít fel a rendőrség szeptember 1-jével, a magyar-szerb határ védelmét 2106 fővel erősítik meg. A Készenléti Rendőrségen belül hat határvadász egységet állítanak fel, ezek tagjai között 876 próbaidős végzős rendészeti szakközépiskolás lesz.

Az egyik ilyen egység viszont Pécsen lesz – tudta meg az OK!PÉCS.

Információink szerint akár 3600 határvadászig is elmennek, ha szükséges, az egységek pedig bármikor bevethetőek lesznek, helikopterekkel, kutyákkal és lovasokkal is erősítik majd őket.

Deák Péter biztonságpolitikai szakértő szerint egyébként a kerítés nem állítja meg a menekülőket (ezt mondjuk már mindenki tudja), inkább arra kényszeríti őket, hogy taktikát változtassanak. Szervezettebbek lesznek és olyan útvonalakon próbálnak majd bejutni az országba, ahol eddig nem. Ilyen például két természetes akadály: a Duna és a Dráva.

– Ha átkelnek a tengereken, akkor a Dráván is át fognak, akár úszva is – magyarázta.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter