Havi 1 millióért dolgozik a Miniszterelnökségnek Szili Katalin

KŲvťr LŠszlů; Szili Katalin; Semjťn Zsolt

Fotó: Vastagbőr

Szili Katalin, a volt MSZMP-tag,  volt MSZP-tag, volt MSZP államtitkár, volt házelnök, volt köztársasági elnök-jelölt Orbán Viktor kormányfő felkérésére a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságán dolgozik és az autonómiakoncepciók kidolgozásával foglalkozik. Az Átlátszó most kiderítette, hogy mennyiért.

Közérdekű adatigénylés után tudta csak meg a lap, hogy mennyiért is foglalkozik autonómiakoncepciók kidolgozásával Szili Katalin. A Miniszterelnökség válaszából kiderül, hogy a pécsiek egykor legnépszerűbb politikusának havi fizetése csaknem 1 millió forint, amihez még jár telefon és internethasználat, külföldi utazással és tartózkodással kapcsolatos juttatások és szükség esetén egészségügyi ellátás is.

 

Szili Katalin fizetése

Ezzel a fizetéssel Szili az egyik legtöbbet kereső miniszterelnöki megbízott az országban – legalábbis az Origó korábbi összeállítása alapján.

Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan korábban azt mondta, “Szili a Kárpát-medence magyar lakta vidékeit járja, és segít az adott közösségeknek “testre szabott” koncepciót kidolgozni, hiszen a különböző területeken más-más önrendelkezési formákra van szükség.

Címlapfotó: MTI (Illyés Tibor)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter