Heti 6 járat szállna fel a pécsi reptérről???

Szinte véletlenül derült ki, hogy az önkormányzat évek óta tárgyal már légitársaságokkal és az egyik ilyen komolyan fontolgatja a rendszeres járatokat a Pécs-Pogányi Repülőtérről Európába.

Amint arról az OK!PÉCS elsőként számolt be korábban, európai városokba indítana repülőjáratokat Pécs. München és más európai célállomások is szóbajöhetnek, legalábbis erre utal az a közvéleménykutatás, ami az elmúlt hetekben folyt Pécsen.

Az OK!PÉCS úgy értesült, hogy reprezentatív közvéleménykutatás során kíváncsiak arra, mit szólnának a pécsiek, ha európai városokba lehetne elrepülni Pécsről. A közvéleménykutatók arra kíváncsiak, használnának-e az emberek egy Pécs-München járatot, vagy ha ezt nem, akkor legszívesebben hova utaznának el repülővel.

Úgy tűnik, pozitív lett a kutatás, mert a mai Közgyűlésen a városatyák 15 millió forintos pluszt szavaztak meg a repülőteret működtető cégnek. Nem is ez viszont az érdekes, hanem az, hogy szinte véletlenül derült ki a napirend tárgyalása alatt, hogy az önkormányzat már évek óta tárgyal légitársaságokkal és az egyik ilyen komolyan fontolgatja a rendszeres járatokat a Pécs-Pogányi Repülőtérről. Pécs alpolgármestere mindezt meg is erősítette, sőt azt mondta, a kutatás szerint bőven lenne igény a repülésre. Olyannyira, hogy heti 2-3 járat nem is lenne elég, talán 6-7 is elférne.

Girán János azonban óvatos volt, 2-3 hónap türelmet kért még az élénken érdeklődő képviselőktől, szerinte ugyanis ennyi időre még minimum szükség van ahhoz, hogy konkrétumokat mondhassanak.

fortepan_1969_GYÖNGYI_Pogány repülőtér, Liszunov Li-2P típusú repülőgép.

1969-ben még büszkén pózoltak a repülőkkel Pogányban! (Forrás: FORTEPAN)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter