Hiába reménykedtek Magyarországban, alig issza valaki a Csíki Sört – Ki is vonul a cég!

A magyarországi piaci reményekre alapozva éppen tavaly bővítette a gyártókapacitását a Csíki Sör, de hiába. Nem issza a magyar az erdélyi folyékony kenyeret. Most stratégiát váltanak. 

Kivonul a nagy áruházakból a Csíki Sör, és áttér a házhoz rendeléses értékesítésre. Lénárd András tulajdonos szerint a nagy sörgyártók árháborút indítottak ellenük. A Világgazdaság készített interjút a tulajdonossal.

– Mivel naponta szembesülünk a nagy sörcégek kiszorítási kísérleteivel, nem maradt más hátra, mint olyat csinálni, amire más nem képes: házhoz szállítjuk a termékeinket. Kétségtelenül atipikus megoldást választottunk, de lépnünk kellett. Nincs mit finomkodni:

a nagy sörgyártók árháborút indítottak ellenünk.

A nagy áruházak közül csak az Auchanban vagyunk jelen, ahol a Heineken vagy a Dreher ugyanazon kategóriájú sörét nagyságrendileg 200 forintért forgalmazzák, míg a Csíkit a duplájáért. Hangsúlyozom: nem azért, mert mi kétszer annyiért adjuk. Ez az árpolitika semmi egyébre nem alkalmas, mint meggyőzni a fogyasztót, kialakítani annak a pszichózisát, hogy milyen pofátlanul drága ez a Csíki. Arra „neveli” a fogyasztót, hogy mi a helyes ár-érték arány, a kocsmában viszont már drágán adja az üzletben még olcsó márkás terméket – panaszkodik a lapnak Lénárd András.

Azt mondja,

nagyon bíztak a magyar piacban, de

az árháború, illetve a cég alacsony marketing-kerete miatt (évente csak 150 milliót tudnak erre fordítani, míg például a Heineken csak fél év alatt költött el 800 milliót) nem vásárolják többen a Csíki Sört itthon. Valamit pedig ki kellett találniuk. A házhozszállítás lett az.

– Logisztikailag gyakorlatilag az öt raktárunkból a teljes országot képesek vagyunk lefedni, órákon belül bárhová ki tudjuk szállítani a megrendeléseket – ígéri a tulajdonos, de tisztában van azzal, hogy ennek a fajta vásárlásnak még nincs kultúrája Magyarországon. – Általában az úttörőknek a legnehezebb, egy amerikai mondás szerint

a pioníroknak mindig nyílvessző van a hátukban.

Mi bízunk benne, hogy ezt a nyilazást is túléljük.

(via VG.hu)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter