Hivatali vesztegetés miatt áll bíróság elé szerdán Szigetvár volt Fidesz-KDNP-s polgármestere

Nevelt fiát ültette zsíros pozíciókba igen trükkösen, de a legnagyobb gond azzal volt, hogy 3,8 milliót fizettetett ki egy szavazatért.

K. János 2010-2014 között volt a Kisváros első embere. János hitt a családi kapcsolatokban, ezért

hirdetés

elintézte, hogy nevelt fia vezesse a helyi vízművet. Mivel az Ördög sosem alszik, biztos, ami biztos, Ő maga pedig a Felügyelőbizottság elnöke lett.

Egy jogszabályváltozás miatt azonban úgy döntött a képviselőtestület, hogy egy külön önkormányati cégbe szervezzék ki a szigetvári gyógyfürdő és tanuszodát és a gyógyfürdőhöz kapcsolódó hotelt – tudtuk meg a vádiratból.

K. János, polgármester viszont azt szerette volna, hogy ezt a céget is nevelt fia vezesse. Ezt a képviselő-testület egy része azonban nem támogatta. Ekkor a polgármester egyenként kezdte győzködni a képviselőket, hogy szavazzák meg a fiút. Mivel ez nem jött be, végül úgy döntött, egy olyan képviselőhöz fordul, aki igen rossz anyagi körülmények között élt, ráadásul emiatt külföldön is kellett dolgoznia.

Ha az ő szavazatát megszerzi, akkor ugyanis sikerült volna összehozni a többséget a testületben. 

2013 októberében került sor a képviselő testületi döntésre, ahol a szavazás során a minősített többséget a – vád szerint – megkent képviselő szavazata biztosította. Vagyis így sikerült cégvezetőnek választatnia a nevelt fiát K. Jánosnak. A polgármester még hivatali autót is küldött a férfiért külföldre, majd a szavazás után szintén a hivatali autóval és sofőrrel vitette fel a budapesti repülőtérre is.

– A szavazás kompenzálásaként a polgármester utasította nevelt fiát, mint az önkormányzati cég vezetőjét, hogy a képviselő cégével vállalkozási szerződést kössön. Ezen szerződés alapján összesen

3.810.000,- Ft. összegű számlát állított ki a cég, úgy hogy a képviselő cége valójában semmilyen munkát nem végzett, 

ennek ellenére a cégvezető teljesítésigazolást állított ki, amely alapján a vállalkozói díjat kifizették – közölte az ügyészség.

Az ügyészség a volt polgármestert és az önkormányzati cég volt vezetőjét hivatali vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel, míg a volt képviselőt hivatali vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel vádolja. A büntető tárgyalás szerdán folytatódik Pécsett.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter