Hivatalos: Mészáros Lőrincé a Dunántúli Napló

És a fél magyar média. 

Szikár bejelentés volt ma, így nézett ki:

hirdetés

kozlemeny

A közlemény teljes verziója ITT érhető el, ha valakit érdekelné.

Ezzel hivatalossá vált az, amit már mindenki tudott, hogy Mészáros Lőrinc is benne van abban a cégben, amely birtokolja a fél magyar médiát – köztük a Mediaworksot is, ami Baranyában a Dunántúli Naplót adja ki, de ez a cég adta ki a Népszabadságot is.

Az MTI azt írja, Mészáros Lőrinc két tőzsdei cégben, a Konzum Nyrt.-ben és az Opimus Group Nyrt.-ben is tulajdont szerzett; a két társaság stratégiai partneri együttműködést tervez a turizmus, a pénzügyi- és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén – közölték a vállalatok pénteken. 

Az Opimus Group egyik leánycége, az Opimus Press birtokolja a Mediaworks kiadóvállalatot, amelyhez vidéki lapok, valamint a Világgazdaság és a Nemzeti Sport tartozik.

Tavaly egyébként Mészáros még úgy tudta, nem ő vette meg a kiadót, illetve a Népszabadságot és semmi köze nincs az Opimushoz, ezt el is mondta a Borsnak adott interjújában. Sőt:

“Bors: Mindenhol kész tényként írják, Ön áll a Népszabadság megvásárlása mögött. Valóban Ön az új tulajdonos?

Mészáros Lőrinc: Ezek a hírek nem igazak. Egyet tudok mondani: nekem egyetlen egy Opimus részvényem nincs. Így nehéz lenne azt mondani, hogy érintett vagyok az ügyben.”

Új főszerkesztője van mától a Dunántúli Naplónak – OK!PÉCS

“A Mediaworks folytatja a kiadó strukturális átalakítását”. (Ex)Kollégái eközben a Facebookon szedik szanaszét az új főszerkesztőt. Javában elindult a kurvaanyázás a közösségi oldalon is, nem túl elegánsan.

.

(Borítókép forrása: MNO.hu/Hegedűs Márta)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter