Hivatalos: Pécs kiszáll a PMFC mögül

A második félévre esedékes 100 millió forintot sem teszik bele a csapatba, illetve a klubba. Ezt Páva Zsolt, Pécs polgármestere jelentette be tegnap, a Rendkívüli Közgyűlésen.

Ami pár napja még csak erős sejtés volt, az mostanra bizonyosság: a pécsi önkormányzat elengedi a PMFC-t, ami már egy ideje nem bír elmozdulni az nb3-ból. Ezt maga Páva Zsolt jelentette be azon a Rendkívüli Közgyűlésen, aminek a legfontosabb témája gyakorlatilag Pécs pénzügyi helyzete, a város 7,5 milliárdos hiánya volt.

hirdetés

– Szomorú döntés volt, de a jelenlegi helyzetben nem tartjuk jó ötletnek tovább finanszírozni a PMFC-t. Az első félévre vontakozó, 100 milliós támogatást még igen, de a második féléves újabb 100 milliót már nem utaljuk el – közölte a pécsi polgármester.

A klubnak egyetlen esélye maradt a túlélésre, ha sikerül tulajdonost találni, aki hajlandó legalább ennyi pénzt betenni a csapatba. Ez az elmúlt két évben nem sikerült.

A Rendkívüli Közgyűlésen egybként több olyan – időnként különösen fájdalmas – döntést is meghoztak a képviselők, amivel éves szinten több százmillió forinttal lehet több majd a városi kasszában.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter