Hivatalosan is kitört az influenzajárvány

Egyre többen és egyre gyorsabban betegednek meg – országszerte. Baranyában egy hét alatt megháromszorozódtak a betegek.

A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy Magyarországon megkezdődött az influenzajárvány – jelentette az Országos Epidemiológiai Központ.

hirdetés

A területek érintettsége között jelentős különbség figyelhető meg, a 100 000 lakosra jutó, influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma 38 és 384 között változott. Az influenzavírusok cirkulációja megerősödött, az influenza-pozitivitási arány 22,5% volt. A héten 6-6 influenza A és B vírus mellett 3 RS vírust azonosítottak.

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban 2016. január 25-31. között az előző hetinél 69%-kal több, azaz 18 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A 4. héten két terület kivételével valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. A 100 000 lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Borsod-Abaúj-Zemplén (384) és Pest (338) megyében volt a legmagasabb, Tolna (38) és Veszprém (38) megyében pedig a legalacsonyabb.

Baranyában egy hét alatt megháromszorozódtak a betegek.

betegek

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter