Most, hogy eladnák a pécsi repteret, rögtön lett egy légitársaság, ami használná?

Tegnap reppent fel egy bombasztikus hír, hogy új légitársaság startolna Magyarországon, és Pécsett is! De több sebből is vérzik a sztori azért.

Éppen kedden derült ki a Közgyűlésen, hogy a Pécs-Pogányi Repülőtér is eladósorba került, erre tessék, itt egy ilyen hír.

Elsőként a HVG írta meg szerda kora este, hogy huszonkét úti célba repülne a tervek szerint a budapesti székhelyű Ronan Air légitársaság, amelyet a srí lankai tiszteletbeli magyar konzul alapított. Munkatársakat is toboroznak már, az egyik hirdetésben kereskedelmi mendzsert keresnek, aki többek között a leendő légitársaság belföldi és nemzetközi marketingstratégiájának kialakításáért is felelne. Egy másik hirdetésben titkársági és pénzügyes kollégát keresnek.

Már 2014-ben is felbukkantak

A Ronan Air Kft. neve először 2014-ben bukkant fel, akkor jegyezték be. A cég tulajdonosa Godaliyanage Rohan Nanayakkara, aki 1993 óta képviseli Magyarországot Srí Lankán tiszteletbeli konzulként.

Az airportal.hu híroldal három éve azt írta, hogy a “magyar légiközlekedést egy kicsit is ismerő egyénekben a Sólyom Airways bukása óta minden ilyen hír több szkepticizmust, mint izgalmat vált ki, és ez most sincs másképp.” Kissé szkeptikus írásukban akkor kitértek arra is, hogy a konzulátus az R-Group International csoport címén található, amely több vállalkozást is magába foglal, többek közt a Ronan Airt is.

Pécsről is repülnének

A Ronan Air mostani, friss térképén azt látszik, hogy Pécs is bekerült az útvonalba, méghozzá eléggé impozáns célállomásokkal.

routemap

Hogy pontosan mennyire vehető komolyan a Ronan Air, az egyelőre kérdéses. Több szakági forrásunk szerint kb. annyira erős ez a hír, és a kezdeményezés, mint amennyire a Sólyom Airways volt.

Úgy tudjuk egyébként, és ezt meg is erősítették nekünk, hogy a Pécs-Pogányi Repteret még informálisan sem keresték meg, nem is tudnak ott semmiről.

Amint elértük az illetékes céget, és megtudjuk, hogyan került fel a térképükre Pécs, frissítjük a cikket.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter