Hogyan sikerül majd négyfelé szakadva vezetnie a várost Pécs ellenzéki polgármesterének?

Feltéve persze, ha megválasztják a pécsiek. Adódik a kérdés, hogyan lehet majd megfelelni egyszerre négy támogató, de ellenzéki párt sajátos igényeinek, kéréseinek és akaratátnak. Ráadásul úgy, hogy eközben a város is nyerjen, ne csak a politika.

Sokakban merült már fel a kérdés, de most ki is írjuk, miszerint hogyan lehet úgy várost vezetni, ha egyszerre négy irányba kellene megfelelni, csak a szűk, saját stábon belül?

Ez a helyzet “fenyegeti” ugyanis Pécset, pontosabban a pécsieket, ha úgy döntenek: balliberálisra cserélik a városvezetőket. Ugyanis

bár jól hangzik, hogy valaki független, a helyzet mégiscsak az valójában, hogy összeadja erejét, pénzét, adatbázisát, aktivistáit, háttérembereit, stb. az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik, hogy megszerezzék a hatalmat Pécsen. A segítségért cserébe pedig miért mondanának le a beleszólás jogáról?

 

hirdetés

széthúzás borító2

Tehát a kérdés az, mit nyernek a pécsiek azzal, hogy olyan embert választanak meg városvezetőnek, akinek

  • négy “főnöke” van (Tóth Bertalan, Gyurcsány Ferenc, Fekete-Győr András és Sneider Tamás)
  • négy politikai akarat, és érdek feszíti majd (MSZP, DK, Momentum, Jobbik)
  • nincs jóban a pénzosztókkal (kormány)
  • csak ellenzéki hangja lesz a “döntéshozók országos tanácsában”, vagyis a Parlamentben, barátja (fideszes) egy sem lesz
  • nincs politikai tapasztalata, így egyezkedni sem tud majd a politikusokkal és döntéshozókkal
  • ellenzékbe húz minden pécsit és a várost is

Felmerül az a kérdés is, hogy Mellár Tamás “függetlensége” mennyit hozott eddig Pécsnek? Országgyűlési képviselőként mi az, amiben előremozdította a várost? Vagy akár csak a választókörzetét?

Nem könnyű kapásból válaszolni erre, de talán némi gondolkodás után sem. És ő “csak” egy országgyűlési képviselő. Mi lesz akkor, ha egy egész város lesz ellenzékben?

(Folytatjuk.)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter