Hol zöldebb a fű? Szolnokon vagy Pécsen?

Vagyis inkább, hol több a virág. Bődületes verseny folyik a Facebook homályában, és egyelőre igencsak vezet Szolnok, Pécs csak a második.

Sorsdöntőnek nem neveznénk, de azért van értelme annak a városok közötti versenynek, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség szervez minden évben (pontosabban a “Virágos Magyarország környezetszépítő verseny Szervező Bizottsága”), és azt a nagy kérdést kell eldönteni, hogy hol van több, szép virág. Ezt pedig úgy döntik el, és az lesz a nyertes, amelyik város több lájkot kap.

Van értelme ennek a látszólag tök értelmetlen és bugyuta meccsnek,

mert tulajdonképpen a cél az, hogy “még több zöld, még több virág, még több fa és még több park legyen a városokban, emellett pedig a környezetvédelem, a környezettudatos szemlélet kialakítása és a fiatalok környezeti nevelése is fontos szempont” – derül ki a szervezők honlapjáról.

Szolnok vezet, Pécs a második

Idén Eger, Nagykanizsa, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg és Pécs küzd meg egymással és egyelőre Szolnok kapta eddig a legtöbb lájkot: 1500-at. Pécs a második 1400 körüli lájkkal, de még semmi sincs veszve, mert augusztus 13-ig lehet szavazni. Ez nem túl bonyolult, ugyanis EZEN a Facebook oldalon, EBBEN a posztban a PÉCS képre kell nyomni egy lájkot – persze annak, aki Pécsre akar szavazni.

Mondjuk itt a Mecsek lábánál vicces (vagy érdekes) lenne kikapni, éppen ezért: Harcra fel!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter