Hollandiában fogják kideríteni, miért pusztult el a pécsi zebracápa az állatkertben

Szövetmintát vesznek a tetemből a ZOO munkatársai, aztán majd meglátják.

Az OK!PÉCS is megírta, most pedig hosszú Facebook posztot tett közzé a Pécsi Állatkert azzal kapcsolatban, hogy “sajnálatos módon minden odafigyelésük, gondoskodásuk, igyekezetük ellenére szombaton elpusztult az Állatkert akváriumában február óta élő zebracápa”.

hirdetés

– Az Állatkertben élő példány különösen hozzánőtt a gondozók szívéhez és minden kollégát mélyen érintett elvesztése. Az állat elpusztulása után azonnal felvettük a kapcsolatot külföldi akváriumokkal, hogy segítséget kérjünk annak megállapításához, hogy miért pusztult el a cápaakvárium lakója – írják.

Ebben a pár hónapban, míg a cápa az akvárium lakója volt igen bensőséges kapcsolatot sikerült kialakítani az állattal – vélekednek. Nagyon hamar kézből evett, pozitívan fogadta a dolgozók közeledését, igényelte a búvárok társaságát és az utóbbi időben már szinte kikövetelte magának az etetések utáni simogatást, hasvakarást is.

A ZOO munkatársai szerint az állaton nem látszott, hogy beteg lenne, jól és rendszeresen evett és megfelelően növekedett.

– Külföldi kollégáink javaslatára az állatból Magyarországon szövetmintákat veszünk melyeket egy holland specialistához juttatunk el. Reménykedünk benne, hogy a patológiai vizsgálatok feltárják az elhullás okát. Ezen felül a vízmintákat küldtünk egy németországi, kifejezetten tengeri akváriumok vízvizsgálatával foglalkozó laboratóriumnak. Az intézmény a legmodernebb ICP-OES – induktív csatolású plazma optikai emissziós spektrometria – vizsgálati módszerrel elemezni fogja az akvárium és az akváriumban található tengervíz előállításához használt, speciális szűrt vizet is – magyarázzák.

A teljes poszt it olvasható:

zoo poszt

Hozzászólások

Facebook

Twitter