Hollywood lesz Komlóból

Vagy legalábbis valami hasonló. Nemzetközi filmfesztivált rendeznek ugyanis a városban.

Hét Domb Filmfesztivál néven rendeznek nemzetközi filmes seregszemlét Komlón szeptember 18. és 24. között.

hirdetés

Magyar Ferenc operatőr, fesztiváligazgató közölte: az eseményen a felnőtt alkotók dokumentum, animációs, ismeretterjesztő, kisjátékfilm, nemzetközi és egyéb kategóriában, a 10 és 18 év közötti diákok további öt kategóriában versenyeznek, nevezni május 31-ig lehet. A filmeket a Sára Sándor, Rófusz Ferenc, Ternovszky Béla alkotta zsűri értékeli, a kategóriák győzteseit 200 ezer, a fesztivál fődíjasát egymillió forinttal jutalmazzák – tette hozzá.

Polics József (Fidesz-KDNP), Komló polgármestere szerint van igény Komlón a kultúrára, a kórusfesztivál és az Amatőr Színházi Találkozó mellett ezért is támogatják a filmesek bemutatkozását.

Komló az elmúlt két-három évben fesztiválvárossá vált: a Komlói Napok, a Komlói Amatőr Színházi Találkozó, a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál mellett immár filmfesztiválnak is otthont ad – vélte Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár aki szerint a kultúrában való ilyen részvétel bizonyíték a város megújulására.

A kulturális államtitkárság, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, továbbá a helyi önkormányzat által is támogatott filmfesztivál költségvetése 15-17 millió forint lesz.

(via MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter