Nagykoalíció alakult a Fidesz ellen Pécsen

Összeállt a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK és a nem is olyan rég még fidesz szövetséges ÖPE is becsatlakozott. Kicsit matekoztak és rájöttek, hogyha összeadják az ellenzéki pártokra külön-külön leadott választói voksokat, akkor összesen több jön ki, mint amit a Fidesz kapott. Ennél nagyobb ötleteik is lettek. 

Egy klassz, közös előterjesztést is benyújtanak a város csütörtöki Közgyűlésére – tényleg minden ellenzéki aláírta.

hirdetés

Három dolgot akarnak.

1. Pénzügyi Ellenőrző Bizottságot – bele akarnak szólni a pénzköltésbe

Azt írják, hogy erre azért lenne szükség szerintük, mert “az önkormányzat évről-évre küzd a költségvetés jelentős egyensúlyi problémáival; nagy-volumenű cégátalakítási folyamatok zajlanak, ahol nagymértékű pénzeszköz, ingó és ingatlanátadások történnek; s nem utolsó sorban a következő öt évben több mint 30 milliárd forint uniós fejlesztési forrás kerül felhasználásra. Ezen folyamatok átláthatósága elemi joga a pécsi polgároknak, melyet megbízott képviselőik útján tudnak gyakorolni.”

2. Két képviselő is alakíthasson frakciót – több jogot szeretnének a Közgyűlésben

Ez azért lene király, mert “a jelenlegi Közgyűlés adottságai szerint egyetlen ellenzéki szervezet sem tud frakciót alakítani, amely önálló indítványokat tehet és rendelkezik a frakcióknak járó jogosítványokkal. Ez nem tükrözi a választói akaratot, mert az ellenzék pártjait támogató 24 000 ezer választópolgár érdekeit megjelenítő képviselők így nem tudnak a választáson nyertes párt 16000 szavazóit képviselőknek is járó alapvető jogokat gyakorolni.”

3. Minden önkormányzati választókerületben jöjjenek létre a Választókerületi Testületek – kicsike részönkorik mindenhol

Azért, mert ettől szerintük minden jobb lesz.

Kíváncsian várjuk a csütörtököt.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter