Hoppál Péterék beindították a pécsi kampányt

Az október 2-i népszavazásról van szó. A pécsi, fideszes országgyűlési képviselők szerint Magyarország az Unióba, nem pedig Brüsszelbe lépett be. 

Hoppál Péter és Csizi Péter pécsi, fideszes országgyűlési képviselők személyesen buzdítottak mindenkit arra, hogy “éljenek demokratikus jogaikkal” és népszavazzanak október 2-án, ha lehet, akkor pedig a “NEM”-re szavazzanak. Mint mondták, Magyarország az unióba lépett be, nem pedig Brüsszelbe és meg kell üzenni Brüsszelnek, hogy nem lehet az emberek feje fölött dönteni, Magyarország pedig nem kér a “pécsnyi bevándorlóból”.

hirdetés

A Fidesz egyébként 10 standot állított fel Pécsen, ahol aktivisták segítségével tájékoztatják az érdeklődőket a párt álláspontjáról migráns ügyben.

Pécsen is elindult a mozgósítás az októberi népszavazásra – OK!PÉCS

A város számos pontján lehet ilyen standokba ütközni, a Fidesz ugyanis Pécsett is elkezdte mozgósítani az embereket az októberi népszavazásra. Aki él és mozog a pártban, annak kötelező az utcákon lennie, sőt a kormánypárti országgyűlési képviselők is négyhetes standolásba fognak a saját választókerületeikben.

Bár szinte az összes országos közvéleménykutatás a NEM-ek győzelmét jósolja, az igazi feladat nem is az a Fidesz számára, hogy ez összejöjjön, hanem az, hogy minél többen vegyenek részt a népszavazáson, vagyis, hogy legyen érvényes a voksolás. Ez pedig nem egyszerű feladat, különösen nem olyan városokban, mint Pécs, ahol a “migráns válságból” vajmi keveset érzett eddig az átlagpolgár.

Az MSZP eközben beizzította a “Maradj otthon” kampányt

Úgy látszik, az elmúlt hetek minimum tétova álláspontja után a baloldalon is megszülték a megfelelő szlogeneket az októberi népszavazással kapcsolatban.

A párt elnöke, Molnár Gyula és Tóth Bertalan pécsi országgyűlési képviselő Szigetváron vágtak bele a kommunikációba és közölték, hogy az október 2-i kvótareferendum eredményének semmiféle jogi következménye nem lesz. Így tehát mindenkit arra buzdítanak, hogy “maradjanak otthon”.

Molnár úgy fogalmazott, hogy  a kvótanépszavazás politikai paravánként szolgál az egyéb problémák elfedésére. Az MSZP elnöke azt ígérte: a következő napokban bemutatják, hogy a kormánypártok miként próbálják meg elfedni a korrupciót, illetve az oktatás és az egészségügy “rendkívüli problémáit”.
hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter