Hoppál Pétert nem fenyegeti veszély: Íme a kormányváltást akarók mérése

A Közös Ország Mozgalom elkészült a Baranya 2-es választási körzet mérésével is, eszerint pedig a Fidesz jelöltjét szinte lehetetlen lesz megszorongatni. Még akkor is, ha csak Hoppál Péter és egy másik név (ellenzéki jelölt) szerepelne a szavazólapon, akkor is állva maradna a kulturális államtitkár.

Ellenzéki együttműködés nélkül

hirdetés

nincs sok félnivalója Hoppál Péternek, ugyanis a szavazatok 45%-át elnyerve sima győzelmet arathatna a Fidesz jelöltje április 8-án

írja összegzésében a Közös Ország Mozgalom, noha a szervezet szerint az emberek 59%-a kormányváltást szeretne Pécs, illetve Baranya ezen részében.

Gyimesi Gábor Jobbikos jelölt 21%-ot szerezne, Nagy Ferenc (DK) 16%-ot, Hohn Krisztina (LMP) pedig 11%-ot. Berkecz Balázs (Együtt) pártjának támogatottságát túlszárnyalva a voksok 6%-ára számíthatna, míg Körömi Attila (Momentum) 1%-os támogatottsága azt jelenti, hogy a politikus az egyéni jelöltségéért járó kampánytámogatás visszafizetését kockáztathatja áprilisban.

A kutatás megállapítja azt is, hogy

ebben a körzetben a visszalépések sem segítik érdemben az ellenzéket: egy Jobbik nélküli koordináció esetén 50-24-25 arányban győzne Hoppál, ha teljes ellenzéki együttműködés jönne létre, akkor is csak 34-35 százalékot tudna elérni a két legerősebb ellenzéki politikus.

A kutatás szerint amennyiben figyelembe vessik az úgynevezett “indirekt becslést”, mely “a rejtőzködő szavazók látens preferenciái alapján próbálja modellezni a várható szavazatarányokat”, akkor az jön ki, hogy ellenzéki együttműködés esetén az LMP-s jelölt tudná a leginkább megszorítani Hoppált, ugyanis Hohn Krisztina 46%-ot érhetne el a Fidesz-KDNP jelöltje ellen egy szemtől szembeni csatában. Tőle egyébként hibahatáron belül van lemaradva Nagy Ferenc, a DK jelöltje.

Közadakozásból finanszírozott kutatás 2018. február 19. és március 18. között zajlott le, 1000, véletlen mintavétellel kiválasztott megkérdezett személyes, otthonukban történt megkérdezésével.

A Közös Ország Mozgalom korábban már bemérte Csizi Péter körzetét is (Baranya01), ott hasonló eredményre jutottak, bár ott szorosabb csatára lehet készülni.

A TELJES KUTATÁS ide kattintva olvasható.

(Szerkesztőségi megjegyzés: Nem közvéleménykutatást, hanem választ kell nyerni!)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter