Horror Pécsen: élőhalottat csinált egykori szerelméből Gyula

Élősködők ették a nője testét, de akkor sem segített rajta. Az asszony idővel annyira rosszul lett, hogy se menni, se beszélni sem tudott, de az igazi horror csak ezután kezdődött.

A legvéresebb, legbetegebb filmbe illő horror történt Pécsen. A vádirat szerint

hirdetés

egy férfi szinte élőhalottat “csinált” egykori szerelméből, akit annyira elhanyagolt, hogy a beteg asszony végül menni sem bírt: testét élősködők falták, miközben gumigyűrű folytogatta hónapokon keresztül!

Ütötte-verte a magatehetetlen nőt

A B. Gyula és a nála 24 évvel idősebb nő több mint 15 éve éltek együtt. Mindketten alkoholisták voltak, csak az asszony öregségi nyugdíjából tengődtek albérletben.

A túl sok szesz miatt a nő egyre rosszabbul lett, “többszörös agyi bántalmakban, az alkoholizmus miatt májbetegségben és szív- és érrendszeri betegségekben is szenvedett, valamint pszichiátriai problémákkal is küzdött” – már 2003 óta, derült ki a vádiratból.

A férfi 5 éven keresztül felíratta és kiváltotta a nő gyógyszereit, de 2008 után már nem!

A nő “megbetegedései folytán szellemileg és fizikailag is leépült, agyi megbetegedései következtében 2016 tavaszára felső végtagjait is csak korlátozottan volt képes mozgatni, szellemi és fizikai leépülése miatt ekkor már nem tudott magáról gondoskodni, erről a vádlott is tudomással bírt, azonban orvosi kezelését is elhanyagolta, gyógyszereit nem íratta fel” – emeli ki a vádirat.

A férfit nem hatotta meg a magatehetetlen egykori szerelme, naponta üvöltözött vele, “fenyegette, több alkalommal bántalmazta, test szerte megütötte” az ágyban fekvő beteget.

– A vádlott a sértettet többször magára hagyta a lakásban, így amikor még menni tudott, a sértett többször eltévedt a lépcsőházban, a szomszédok kísérték haza, ekkor látták rajta a sérüléseket. A sértett állapota tovább romlott, állandó gondozásra szorult, de a vádlott az ápolási díjat nem fizette ki, ezért a sértettet állandó kórházi felügyeletre nem vették fel – tudtuk meg az ügyészségtől.

Undorító mocsok és csótányok

“A rendszeresen italozó vádlott az albérletet nem takarította, az üvegeket, ételmaradékokat nem dobta ki, a lakásban csótányok jelentek meg. A sértettet egyáltalán nem gondozta, nem adott neki megfelelő mennyiségű folyadékot és élelmet sem, ezért a sértett só- és vízháztartása 2016. augusztus 31. napját megelőzően felborult, a sértett mozgásképtelenné vált” – derült ki a vádiratból, de

az igazi horror csak ezután következett szerencsétlennel.

– A mozgásképtelenné vált sértett nyakára két gumigyűrűt tett a vádlott, ettől a sértett nyelni és lélegezni ugyan tudott, de vérkeringési zavar alakult ki nála. A fokozatosan a bőr alatti rétegbe hatoló gumik miatt szövetelhalás következett be, nyitott nyaki sebe keletkezett, mely elfertőződött és élősködők is megtelepedtek benne. Ezt a vádlott észlelte, de nem hívott orvost és a gyűrűket sem vette le a sértettről – sorolja a borzalmakat az ügyészség.

A nő 2016 nyarára annyira rosszul lett, hogy már hangot sem bírt kiadni, ezért végül a férfi mentőt hívott hozzá. Akkor derült ki, mit művel a barátnőjével.

Csak súlyos testi sértés

A pécsi járásbíróság szerdán tárgyalja a férfi ügyét, ami “mindössze” súlyos testi sértés. Ugyanis bár az asszony a kórházba szállítása után fél évvel meghalt, de mivel egyáltalán nem beszélt: a hatóság szerint nem lehet bizonyítani, hogy az évekig tartó elhanyagolásának köze volt ahhoz, hogy életét vesztette.

(Borítóképünk illusztráció!)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter