Hova meneküljünk a pécsi zombik elől?

Összekaptuk, hogy hova érdemes spurizni, ha a zombik kimásznak a pécsi köztemetőkből.

Annyi ma már a zombis film, videojáték, könyv, és sorozat, hogy kezdjük azt hinni, hogy a halottakat életre keltő vírusok és egyéb tudományos gebaszok akár meg is történhetnek. Ha pedig egyszer tényleg kitör a zombikór, a pécsiek is nagyon megszívhatják, hiszen nem csak olyan képletesen vett élőholtak csoszognának a város főterén, mint amilyenekről Lovasi András beszélt, hanem konkrét zombik, rohadva, büdösen, a húsunkra éhezve.

TV-torony

Ide csak nem jönnek fel

Ide csak nem jönnek fel

Nem rossz ötlet minél magasabbra menekülni, mondjuk a TV-toronyba, hiszen a zombik nem arról híresek, hogy olyan rohadt könnyen le tudnák hívni a liftet. Persze, felslattyoghatnak a lépcsőn is, de azt addigra úgyis elbarikádoznánk. A kilátóból meg lehetne a hajigálni a fejükre a torony cukrászdájának megszikkadt dobostortáit.

Magasház

Végre lenne értelme a háznak

Végre lenne értelme a háznak

A magas menedékhelyeknél maradva, nyilván szóba jön a 25 emeletes is. Meg lehetne nagyon frankón csinálni, tisztességes kerítéssel, barikádokkal, fegyveres őrökkel, odabent pedig lehetne kórház, szállások, étel-italraktár. Igazi központi zombiellenes fellegvár lehetne, ahova az egész országból érkeznének a kikészült vándorok. Így végre hasznosíthatná a város az épületet, és nem kellene folyamatosan magyarázkodni sem, hogy akkor most miért nem bontották még el.

A Kossuth téri mélygarázs

Épül a zombibunker

Épül a zombibunker

A magasság mellett a bunker-jelleg is bejöhet a zombik ellen, egy csomó filmben alagutakban rejtőznek el az életben maradtak, talán nekünk is bejöhet. Kellene valami jóféle szellőztetőrendszer és néhány túlképzett parkolóőr, akik végre nem a pécsi autósokon, hanem a zombikon élhetnék ki a frusztrációjukat.

A Corso Hotel mögötti be nem fejezett bevásárlóközpont

Itt gyűjthetnénk a zombikat

Itt gyűjthetnénk a zombikat

Ez a betonplacc igazából simán úgy néz ki, mintha már a zombi-apokalipszis után keletkezett volna, pedig csak béna vállalkozók kellettek hozzá. Nem a menekülőknek, hanem a zombiknak lenne jó hely, be lehetne őket ide terelni, lezárni az egészet, és nézni, ahogy kóvályognak össze-vissza. Költséghatékony és egyszerű megoldás lenne, a városlakók pedig végre éreznék ennek az ocsmány helynek a hasznát.

Árkád és Pécs Pláza

Itt új életet kezdhetünk

Itt új életet kezdhetünk

A bevásárlóközpontok is visszatérő bázisok a zombis filmekben, sorozatokban és játékokban, épp ezért nem lehet kihagyni az Árkádot és a Plázát sem. Az tuti, hogy a zombik elől menekülő pécsiek egy ideig inkább az üzletek fosztogatásával lennének elfoglalva, de miután megjön az eszük, felépítenének egy kis plázaközösséget, egy minidemokráciát, ahol mindenki mindenkiért felel, a boltok pedig végre vasárnap is nyitva lennének. A főbejáratokat pedig olyan biztonsági őrök figyelnék, akik nem csak sétálni tudnak, hanem futni is.

De persze a legjobb lenne velük békében együtt élni, mondjuk így:

walkingdeadceleb-are-there-secret-celeb-zombies-on-the-walking-dead-jpeg-47763

Ezek jutottak első körben eszünkbe, de kommentekben várjuk a további megoldásokat!

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter