Hurráoptimisták Komlón a börtön miatt

250 munkahelyet és a Baranyában szokásos béreknél magasabb fizetést ígér a városvezetés, a polgármester szerint még ingatlanbumm is lehet. 

A hazai börtönök túlzsúfoltsága és az ebből fakadó problémák miatt a Belügyminisztérium a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával együttműködve az idei év elején pályázatot írt ki nyolc új fegyintézet létesítésére. Az önkormányzatok számára előírt feltételek között szerepelt egy legalább négy hektáros, tehermentes, közművesített és önkormányzati tulajdonban lévő telek felajánlása. Az elbírálás során emellett figyelembe vették az adott település közlekedési, szociális, egészségügyi és oktatási infrastruktúráját, valamint az elérhető bérlakásokat és önkormányzati telkeket is. Komlót és másik 4 helyszínt 40 önkormányzat közül választották ki.

hirdetés

Hoppál Péter, Komló országgyűlési képviselője szerint a börtönnel nemcsak Komló, de Pécs és egész Baranya is nyer.

Komló a Mecsekfalu és Körtvélyes közötti domboldalon lévő telket jelölte meg potenciális helyszínként, ahol a jelenlegi döntés értelmében felépülhet egy korszerű, ötszáz férőhelyes kóter.

Polics József polgármester hangsúlyozta: a néhány éven belül elkészülő beruházás a hasonló méretű létesítmények tapasztalatai alapján több száz új munkahelyet hoz létre a városban.

– Komló a rendszerváltás óta, főleg a bánya bezárása miatt, csak veszített. Elhibázott döntések, rossz infrastruktúra és negatív közvélemény jellemezte. 2010 óta azonban Komló újra a fejlődés útjára állt, új utakat építettünk, megújulnak közintézményeink és kormányzati támogatással, az utóbbi másfél évtized legnagyobb beruházása keretében 200-250 új munkahely érkezik a városba – magyarázta a polgármester.

A munkahelyteremtő beruházástól számos pozitív hatást vár a városvezetés, egyebek mellett azt, hogy a létesítményben dolgozók a baranyai átlagnál versenyképesebb fizetésre számíthatnak, jelentősen növelve a helyi vásárlóerőt, a nem helyi munkavállalók lakáskeresése pedig a környék ingatlanpiacára lehet pozitív hatással.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter