A húsvét miatt nem tudják hazahozni a pécsi bűnözőt Írországból?

K. László Krisztiánt azzal vádolják, hogy társával együtt 560 civil szervezetet húztak le pénzzel, majd eltűntek. A 38 éves pécsi férfi Dublinba költözött, de végül ott is elkapták.

A magyar hatóságoknak hétfő éjfélig van idejük arra, hogy elrepüljenek Dublinba, és elhozzanak onnan egy magyar állampolgárt, akinek a kiadatását március 29-én rendelte el az ír bíróság, szúrta ki a 444.hu az Irish Times cikkét, majd az egészet szemlézte az Index.

hirdetés

A 38 éves K. László Krisztiánt Magyarországon azzal gyanúsítják, hogy egy társával együtt magyar civil szervezetektől csaltak ki pénzt. Azt ígérték a szervezeteknek, hogy ha adnak nekik valamennyi díjat, akkor indulhatnak egy pályázaton, amin majd támogatást nyerhetnek.

BESZEDTEK TÖBB EZER EURÓT TÖBB MINT 560 SZERVEZETTŐL, AZTÁN SOHA TÖBBÉ NEM JELENTKEZTEK NÁLUK

– számol be a lap.

hirdetés

A pécsi férfi Dublinban dolgozott, és ottani lakcímmel is rendelkezik. A magyar hatóságok azt mondták az íreknek, hogy április 16-ig összeszedik a férfit, de aztán a 444 szerint azt mondták,

MÉGSEM TUDJÁK ADDIG TELJESÍTENI, MERT ITT A HÚSVÉTI HÉTVÉGE, ÉS MEGFELELŐ JÁRATOT SEM TALÁLTAK.

Haladékot kértek, de az ír bíróság nem fogadta el a húsvéti érvelést, ezért ha hétfő éjfélig nem hozzák el a magyar férfit, akkor vége a kiadatási parancsnak, hiszen minderre a magyar hatóságoknak volt összesen 25 napjuk.

A rendőrség közleményt adott ki péntek este, amiben azt írják, hogy tekintettel arra, hogy

a férfi ellen több nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van, biztosan haza fogják hozni.

Szerintük az ír hatóságok hivatalosan 2019. április 15-én járultak hozzá a másnapi átadáshoz, amelyet megszervezni – egy nap alatt – jogi és technikai akadályok miatt nem volt lehetséges.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter