Idén sem lesz adóemelés: 55 milliárdból gazdálkodhat Pécs

Tavaly rekordbevétele volt a városnak, 12 milliárdnál is több folyt be a kasszába – mondta Páva Zsolt a csütörtöki Közgyűlésen, ahol Pécs idei költségvetéséről volt szó. A város 55,3 milliárdból gazdálkodhat, a helyi adók nem emelkednek – közölte a városvezető.

Kiszámítható és takarékos költségvetés az idei – magyarázta a polgármester a Közgyűlésen. Páva Zsolt azt mondta, nem trükköztek betervezett ingatlan eladásokkal, hogy úgy nézzen ki, egyensúlyban van a bevétel és a kiadási oldal. Erre most sem volt szükség, a város büdzséje stabil – mondta.

hirdetés

2,3 milliárdot költ majd Pécs idén óvodai ellátásra; 2,6 milliárdot gyermekjóléti és gyermekétekzetésre; és a kulturális intézények is legalább 1,2 milliárd forintot kapnak – sorolta a példákat Páva.

Rekord adóbevétel jött be tavaly, ami 12,3 milliárdot jelent; de a lakosságot idén sem terhelik meg adóemeléssel, tehát ezt a pénzt nem az emberektől veszik el – hangsúlyozta.

Páva szerint a hiteltörlesztéseket is beállították a költségvetésbe, évekre előre tudják, hogy mennyit kell majd erre fordítani.

Pécs idei költségvetését végül a Közgyűlés 19 igennel, 4 nemmel és 2 tartózkodással elfogadta.

(Szalai Frida)


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter