Idős nőt vonszolt maga után a busz Pécsen

A sofőr állítólag nem vette észre, hogy odacsukta az ajtóhoz az idős asszonyt, akit métereken keresztül húzott a busz. Az utasok üvöltöttek rá a sofőrre, hogy álljon meg. Az asszony még mindig a kórházban van. A Tüke Busznál egyelőre nincs vizsgálat emiatt.

Az elmúlt napokban ezernél is többen osztották meg a Facebookon annak a nőnek az elkeseredett felhívását, akinek az anyjával történt meg a baleset.

A nő azt írta, anyja a múlt kedden délelőtt 10 óra 20 perckor akart felszállni a 2-esre a Lánc utcai rendelőnél. A jobb kezével már kapaszkodott, jobb lába már az első lépcsőn volt, amikor megszólalt a csengő és már csukódott is az ajtó, a busz pedig azonnal elindult, beszorítva egyik karját és lábát. Így vonszolódott kis ideig, majd kiszabadította magát és a padka s a busz közé esett az úttestre. Az utasok kiabáltak a sofőrnek, hogy álljon meg, ez pár másodperc múlva megtörtént, ekkor két fiatalember felemelte és a buszmegálló padjára ültette a földön fekvő édesanyámat. A busz megvárta a mentőket, de rendőröket, helyszínelőt nem hívtak. A buszból kiáramló s a megállóban várakozó utasok veszekedtek a sofőrrel, aki nem lépett oda a sérülthöz. Még aznap megműtötték combnyaktöréssel, hosszú út áll előtte a felépülésig.

felhivas poszt

A Tüke Busztól az OK!PÉCS úgy értesült, hogy egyelőre nincs hivatalos vizsgálat az ügyben, mert arra várnak, hogy az idős asszony is felépüljön, illetve jobban legyen.

– Egyeztetünk a családdal és a nekik alkalmas időben felkeressük a hölgyet és fevesszük a jegyzőkönyvet. Szeretnénk alaposan kivizsgálni az esetet és amennyiben a társaság munkatársa hibázott, a felelősségre vonás sem marad el – írta kérdéseinkre a cég szóvivője, Bognár Szilvia.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus