Időutazásos fényfesztivál lesz Pécsett – világsztárokkal!

Gladiátorok, Vesta papnők, ó- és középkori harcosok, történelmi divatshow, zsonglőrök, tűztáncosok, 5 méteres sárkányok és még több tucat látványos érdekesség várja az ország minden szegletéből ide látogatókat és a pécsieket július 1. és 3. között. Na meg éjszakai fényfestés minden mennyiségben és felületen az egész belvárosban!

A 2000 éves Pécs fog szó szerint megelevenedni július első hétvégéjén, egy különleges és egyedülálló fesztiválon Pécsett – jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Vincze Balás, a Zsolnay Örökségkezelő vezetője. A Zsolnay Fényfesztiválhoz hasonló, nagyszabású program talán még sosem volt Magyarországon, egész hétvégés szórakozást jelent majd a látogatóknak.

hirdetés

08O26A7410 copy

Életre kel a múlt a belvárosban napközben, nevezetes történelmi helyszíneken, köztereken és eldugott utcácskákban egyaránt. Időutazás lesz ez a világ számos szegletéből érkezett művésszel, gladiátorokkal, Vesta papnőkkel, ó- és középkori harcosokkal, zsonglőrökkel, vásározókkal és még több tucat látványos érdekességgel. Ahogy leszáll az éj, egy másik világba csöppen a fesztivál közönsége, ahol a képzelet veszi át a főszerepet. Fényárba borul a pécsi belváros, az álló és mozgó fényfestészeti remekek, fényépítmények és fényinstallációk között újra érdemes felfedezőútra indulni. Pénteken és szombaton este pedig a közönség Magyarország első nemzetközi építészeti fényfestő versenyének döntőjét láthatja a pécsi Székesegyház homlokzatán és tornyain.

Több külföldi produkció, köztük világhírű előadók is érkeznek a fesztiválra, mint például a háromszoros Grammy-díjra jelölt Natalie Imbruglia új lemezével.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter