Igencsak ráerősít az 56′-os emlékévre Pécs

Októberben lesz kereken hatvan esztendeje annak, hogy a magyar nép fellázadt az elnyomó diktatúra ellen, s kirobbant az 1956-os forradalom és szabadságharc. A pécsi önkormányzat komolyan készül az évfordulóra, programokat indít, s ki is tűzte a városházára a forradalmat és az ünnepi emlékév megindítását szimbolizáló lyukas lobogót.

A Magyar Kormány az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról való méltó megemlékezés érdekében emlékévvé nyilvánította a 2016-os esztendőt.

hirdetés

– Úgy gondolom, a forradalomban résztvevők előtt úgy tudunk igazán méltóképpen tisztelegni, ha az 1956-os felkelés fontos szimbólumát, a lyukas zászlót a városházára is kitűzzük az emlékév folyamán – vélekedett dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere az intézkedés elrendeléséről.

Lyukas zászló2

A lyukas zászlót a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján, azaz február 25-én helyezték el a városháza homlokzatán, s a lobogó ott is marad a teljes emlékév alatt.

A városvezető szerint Pécs városa számára – többek között az itt zajló események, a Mecseki Láthatatlanok küzdelme miatt is – kiemelten fontos, hogy az 56-os eseményekkel kapcsolatos megemlékezések, rendezvények, kiállítások megszervezése magas színvonalon valósuljon meg. Úgy vélekedett, az ehhez szükséges feladatok végrehajtásával a jubileumi év előkészítése és lebonyolítása eredményes és hasznos lesz mind a jelen, mind a jövő nemzedéke számára.

Az önkormányzat a programok méltó megszervezése érdekében emlékbizottság felállításával koordinálja az évforduló eseményeit.

Az ünnepi emlékév és a programok kapcsán március elsején a polgármester dr. Debreczeni László pécsi forradalmárral közös sajtótájékoztatón számol be részletekről.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter