Így fog kinézni az új uránvárosi piac és környéke Pécsen

500 milliót költ rá az önkormányzat, és jövő tavaszra lehet kész – jelentette be Hoppál Péter, pécsi országgyűlési képviselő.

 

hirdetés

Az önkormányzat pályázaton szerezte meg a pénzt – a kormánytól. A piac épületére 150 milliót, a környékre pedig 311 milliót kapott a város.

Megújul a csarnoképület, a közösségi kiszolgáló terület (mosdó, wc), a jogszabályban előírt működéshez szükséges egyéb kiszolgáló területek, a burkolatok, valamint a piacot körbevevő támfal és kerítés (északi és kelet oldalon) is.

A piac nyitott lesz és fűtetlen, de télen mobilfalakkal lehet majd védekezni a szél és az eső ellen, nyáron viszont nyitott lesz minden, hogy jobb legyen a szellőzés.

A piac környéke is változáson megy majd keresztül. A tervek szerint a Hajnóczy út – Bihari János utca mentén a 6-os út déli oldalán mintegy 1 km hosszan a teljes zöldfelület-zöldsáv megszépül, “különös tekintettel a 6-os út forgalma okozta terhelés csökkentésére, mérséklésére” – szól a pályázati anyag.

A Hajnóczy-Bihari utcák déli oldalán a teljes zöldsáv megújítása, illetve a kapcsolódó gyalogos, közlekedési és parkolási felületek fejlesztése is tervben van – közölte Hoppál. – A „tengely” teljes hosszában kerékpárútat épít a város, amely keleti végén kapcsolódik az egyetemvárosi kerékpárúthoz, továbbá a Hajnóczy utca déli oldalán található tömbbelsők komplex zöldterületi-funkcionális fejlesztése, játszótereinek felújítása is megtörténik majd. A fejlesztés részeként megvalósul a Bihari János utca mentén található zöldfelületek és közlekedési felületek fejlesztése is – tette hozzá.

A tervek szerint 2018 tavaszára minden elkészülhet. És így fog kinézni:

uránvárosi piac1 uránvárosi piac2 uránvárosi piac3 uránvárosi piac4 uránvárosi piac5 uránvárosi piac6

SZAVAZÁS csík

Tetszik?

Eredmények

Loading ... Loading ...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter