Így néz ki MOST a pécsi állatkert

Ami egyelőre még nem olyan, mint a látványterveken, de már látszik az irány. Némi csúszás van ugyan a projektben, de a magyar építőipart ismerve az lenne a csoda, ha minden időre menne. Baromi látványos lesz – egyszer.

Azt eddig is tudtuk, hogy a sok eső és sok kő miatt csúszott meg az új állatkert építése, de mint nemrég kiderült, ráadásul 400 millióval többe fog kerülni a munka a cápák miatt, de nincs vész, mert szerezett rá pénzt Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő Lázár Jánostól.

hirdetés

A látványtervekhez képest, amiből itt most egyet mutatunk…

zoo_10

… most így néz ki a gőzerővel épülő Új Pécsi Állatkert.

Végre beengedték a sajtót is a területre, ami jó döntés volt, bárki is hozta meg.

gergőnek18

A régi állatok mellett rengeteg új is lesz az új ZOO-ban, a legnagyobb dobásnak azonban a cápákat, tigriseket és medvéket szánják, de lesz Afrika ház is!

gergőnek07

Merza Péter, az építést koordináló pécsi Városfejlesztés Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint ez nem is állatkert, sokkal inkább egy szórakoztató vadaspark lesz, ami jó eséllyel bekerül az Európai Állatkertek Szövetségébe és a régió egyik legvonzóbb turisztikai látványossága lehet.

gergőnek11

Eddig úgy volt, hogy október végén megnyitnak, de a pénteki bejárás alatt egyértelművé vált, hogy csak jövőre, a turisztikai szezon kezdetével nyílnak meg a kapuk – az emberek előtt.

gergőnek01

gergőnek04-1 gergőnek10 gergőnek02

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter