Így osztotta fel egymás között Pécset a balliberális ellenzék

Úgy tudjuk, megvan a végleges megállapodás.

Az OK!PÉCS információi szerint megvan a megállapodás, felosztották egymás között a képviselői helyeket az ellenzéki pártok, kivéve az LMP, amely ugyebár kiszállt az együttműködésből, miután úgy érezték: becsapták őket; és Keresztes László Lóránt azt is külön hangsúlyozta, hogy sosem állnának oda valaki mellé, aki úgy irtotta a Mecseket erdeit, mint Péterffy Attila. (Ezt azóta egyébként a balliberálisok polgármester-jelöltje cáfolni igyekezett.)

hirdetés

18 egyéni képviselői helyen kell jelöltet állítani ősszel Pécsen, ez így néz ki az ellenzéknél:

MSZP – 4 hely

DK – 4 hely

Momentum – 4 hely

Jobbik – 4 hely

Péterffy – 2 saját ember

Úgy tudjuk, a Péterffy Attilának “fenntartott” 2 képviselő hellyel csábítják még mindig az LMP-t, hátha sikerül őket is behúzni a csapatba.

Egy névtelenséget kérő forrásunk elmondta, nem teljesen elégedett mindenki, ugyanis a DK és a Momentum sokkal erősebbnek tűnik Pécsen, mint az MSZP; a képviselői helyek pedig nem ezt tükrözik. Az MSZP azonban aktivistákat, adatbázist és pénzt is tesz a kampányba, és ennek nyilván megkérik az árát is.

Folytatódik a rejtőzködés

Forrásunk azt is megerősítette, továbbra is az a jelszó, hogy “ellenzék”, és nem akarják nevükön nevezni a pártokat, a “baloldal”, “balliberális” pedig egyenesen tiltott szavak a kampányban.

Úgy tudjuk, bár kifelé nagyon magabiztos a városvezetésre készülő ellenzék, de a matek egyelőre erősen 50:50 körülire áll; vagyis nagyon szoros mérkőzést várnak. Ennek oka, hogy a jellemzően inkább balról dolgozó kis pártok még mindig elhúzhatnak 7-10%-ot, míg a jobboldal Pécsen 45-50% körül áll jelenleg is. Ezt az EP választási eredményei is igazolták, ugyanis

több voksot szerzett a jobboldali kormánypárt egyedül, mint a DK, az MSZP-P, és a Momentum együtt!

Emellett elég népes az a tábor is Pécsen, akinek ugyan nem feltétlenül szimpatikus a Fidesz, vagy nincsenek teljes mértékben elájulva az elmúlt 10 éves fideszes városvezetéstől, de a baloldalt jobban utálják a Fidesznél.

Összességében viszont azzal is tisztában vannak a baloldalon, hogy most vannak a legközelebb a győzelemhez, mert az idő nekik játszik.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter