Ilyen az, ha a Honvédség szervezi a Nemzeti Ünnepet

Vasárnap délután több száz településen várhatóan tízezrek egy időben szavalják el a Nemzeti dalt – adta hírül az MTI. Mint az állami hírügynökség anyagából kiderült: a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (NRH) a “Tisztelet a bátraknak” jelmondat jegyében hív közös ünneplésre, közös emlékezésre mindenkit.

A “spontán szavalásnak” viszont volt némi előzménye. Hetekkel ezelőtt tudni lehetett, hogy az NRH akciójának lényege a Nemzeti dal közös utcai szavalása lenne (vagy lett volna) március 15-én pontban 15 órakor minden olyan településen, ahol van Kossuth, Petőfi vagy Március 15. nevét viselő közterület. Készülnének fotók, videók, amelyek közül többet feltennének kormányzati internetes oldalakra, a Facebookra.

hirdetés

Az ATV.hu már akkor érdeklődött a részletekről az NRH sajtóosztályán. Annyit tudtak meg, hogy Petőfi versének a szövegét előre ki fogják nyomtatni, ha már felmérték, hány résztvevőre számíthatnak. Vagyis senkitől sem várják el, hogy fejből szavalja a Nemzeti dalt. Az sem derült ki, hogy miért kell központilag dönteni erről, hiszen a vers gyakorlatilag minden háztartásban megvan, de kinyomtatni vagy okostelefonról elolvasni sem igényel nagy erőforrásokat.

Pécsett egyelőre nem tudunk arról, hogy nagy erőkkel szerveznék a közös szavalást, de mindenesetre ott leszünk a Kossuth téren pontban 15 órakor!

 

via VS.hu

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter