Íme Páva Zsolt kihívója, az ellenzék pécsi polgármesterjelöltje!

Támadt azért némi zavar, amikor erre rákérdeztünk az illetékeseknél!

A szorgos kis hangyák kitartó munkájával szedegettük össze az információt az elmúlt hetekben arról, hogy ki is a pécsi ellenzék titkos favoritja a pécsi polgármesteri székért. Merthogy az ellenzék (ez most az MSZP-t és kapcsolt rendszereit jelenti többnyire) nagy erőkkel készül már 2019 őszére és van nekik igazi jelöltjük is!

hirdetés

(Sőt, Tóth Bertalan azt is elárulta korábban, hogyan tudna a baloldal újra győzni, egy kis trükkel: úgy, hogy “független” jelölt mögé bújnak el. Ugyanis az MSZP-nek fordulatra van szüksége a jövő őszi önkormányzati választáson, mert 2006 óta folyamatosan épül le a vidéki hálózata – fejtette ki akkor Tóth Bertalan, – a szerk.)

Íme az Ember!

Végül számos háttérbeszélgetés után sikerült azonosítani Péterffy Attilát, aki a pécsiek számára talán a Pannon Power egykori vezetőjeként lehet ismerős, de manapság inkább egy állami-fővárosi cég, a budapesti Főtáv Zrt. műszaki, fejlesztési és karbantartási igazgatójaként dolgozik. Ő az egyébként (a rossz minőségű kép innen van):

hirdetés

Péterffy Attila

Legalább hét, ellenzéki, független forrásból származó információnk volt arról, hogy Péterffy az ellenzék favoritja, de pár nappal ezelőtt a Szentlőrinci Lobbi-Partin már teljesen nyilvánvalóvá vált ez az információ. Ezért azt gondoltuk, hozzuk ki a fényre Péterffy Attilát, így rákérdeztünk nála a jelöltségre.

Biztos, ami biztos, Mellár Tamásnál is rákérdeztünk erre, hiszen a politikus pécsi mozgalmában Péterffy az egyik alap emberakit anno szerényen csak “egy vállalkozóként” mutatott be Karácsony Gergely egyik kedvence

Kedden, kicsivel déli 12 óra után ezért kérdéseket küldtünk Mellárnak és Péterffy Attilának is. Ezeket:

mellar kérdes

péterffy kérdés

Vélhetően megzavarodtak ettől az egyszerű kérdéstől, ugyanis Mellár délutáni válaszában még kitért az egyenes válasz elől, de Péterffy esti válaszában azonban elismerte, hogy független polgármesterként indul Pécsen 2019-ben.

Igazi kiállás: A “független” “újságíró” “független” “cikket” “ír”

A némileg meglepő – és érthetetlen – fordulat az egészben az, hogy valamiért a Mellár-Péterffy páros vélhetően riadóztatta a jobboldaltól nagyon független, ám az ellenzéknek igen kedves pécsi hírblog egyszemélyes megmondóemberét, Babos Attilát, aki röpke 5 óra alatt össze is hozott a Szabad Pécsen egy szokásosan zavaros, egymásnak ellentmondó, de azért aranyosan csapongó írást valamivel este 8 után arról, hogy Péterffy Attila lesz az ellenzék polgármesterjelöltje 2019-ben.

Ezt nekünk is elismerte Péterffy, igaz csak Babos “remek dolgozata” után 28 perccel (még véletlenül sem előbb):

péterffy válasza

Péterffy – úgy tűnik – szóvivőjének nevezte ki a “független” újságírás egyedüli, utolsó mohikánját: Babos Attilát, ugyanis a kérdéseinkre nem válaszolt, inkább a bloggerhez irányított bennünket, ahogy az látszik is az íméljéből.

Péterffy nem először próbálkozik

A 49 éves pécsi mérnök egyébként jó szakember hírében áll, ugyanakkor “megmagyarázhatatlan” vonzalmat érez a polgármesteri szék iránt, mert információink szerint korábban már az ÖPE farvizén bejelentkezett egyszer a pozícióért, de akkor nem jött neki össze. Most azonban végre sikerülhet, és mint azt “Babos Attila szóvivőjén” keresztül közölte, a célja az, hogy

“a vezetésével és egy jó csapattal talpra, illetve komoly fejlődési pályára állítsa Pécset. Ő cégvezetőként több városban, több szervezetnél is sikerrel lett úrrá hasonló gazdasági nehézségeken. Vagyis bizonyított már, és kész az üzleti élet után aktív közéleti-politikai szerepet is vállalni.”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter