Immár biztos, hogy Hoppál Pétert lecseréli Orbán Viktor, cserébe sokkal nehezebb feladatot bíz rá

Ő sem fog unatkozni a következő években, az biztos.

Korábbi értesülések szerint egy főbűvész, Fekete Péter váltja majd a kulturális államtitkári pozícióban Hoppál Pétert. Erről részletesen ebben a cikkben írtunk.

hirdetés

Csiribi-csiribá: Bűvészre cserélik Hoppál Pétert? – OK!PÉCS

Aki ráadásul cirkuszigazgató is. A Magyar Idők rendkívül alapos és hosszú cikkben méltatja a szakembert, akit Hoppál utódjaként emlegetnek, azaz ő lehet az új kulturális államtitkár. Sajtóhírek szerint a most 55 éves bűvész; Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára, tehát ő váltja majd Hoppál Pétert, aki eddig betöltötte a pozíciót.

Most úgy tűnik, immár ez halálbiztos, ugyanis a Magyar Idők után most a hivatalos kormányzati szivárogtatások másik vezető médiumában, a Pesti Srácokban is megjelent.

Fontos és új infónak tűnik ugyanakkor, hogy a lap szerint Hoppáltól azt várják, hogy “megerősítse a pécsi Fideszt”. Ez pedig derekas feladat, ismerve a választások helyi végeredményét, és azt a negatív hírspirált, amibe a város került az utóbbi egy-két évben.

Az OK!PÉCS megbízható forrásból úgy értesült, hogy személyesen Orbán Viktor kérte meg Hoppált, hogy “tegye rendbe a pécsi szervezetet”, és erősítse meg a párt megtépázott pozícióit a városban.

Rákossy Balázsnak is szerepet szánnak Pécsen?

Lapunk korábban már foglalkozott azzal a pletykával, ami szerint a Pécsett kevésbé ismert, ámde egyes fideszes vezetők szerint “minden szempontból tökéletes polgármester-jelölt” lehet a pécsi Rákossy Balázs. Ezt azonban később nem erősítette meg Rákossy, ugyanakkor viszont kiderült: Páva Zsolt iránt töretlen a bizalom.

Rákossy Balázs középen.

Rákossy Balázs középen.

Ő eddig az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár volt, ám most teljesen átszervezik a Nemzetgazdasági Minisztériumot. Emellett a Pesti Srácok szerint a Miniszterelnökséghez fognak tartozni az európai uniós ügyek és a kapcsolattartás az európai intézményekkel, az uniós kérdésekkel pedig havi rendszerességgel foglalkoznak majd a kormányülések is. Az uniós ügyekért két államtitkár fog felelni: Takács Szabolcs és Varga Judit.

Rákossy Balázsról azt kell tudni, hogy 46 éves, négy nyelven (angol, német, francia, orosz) folyékonyan beszél, Oxfordot is megjárta és jogász.  Kellően dinamikus, személyesen Orbán Viktor közeli köréhez tartozik, Varga Mihály kifejezetten kedveli és számít rá, évek óta bizonyított az országos nagypolitikában.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter