Indulhat a Nagy Pécsi Megfigyelés!

Felszerelték azt 19, speciális rendszám-felismerő kamerát a belvárosban, amelyekkel a védett övezetekbe behajó autókat figyelik meg.

annau2b

hirdetés

A kamerákat úgy helyezték el, hogy jól lehessen látni az autókat és a rendszámokat is.

A korábbi tapasztalatok szerint az autósok 20 százaléka behajtási engedély nélkül használja az övezetet, mostantól azonban egészen pontosanmeg lehet majd mondani az arányt. Korábban felmerült az önkormányzatnál, hog a védett területek végpontjain sorompós ki- és behajtási rendszer építésenek, de azt elvetették, mert túl drága lett volna. Végül maradta a kamerás megoldás.

kiraly majorossy2

Legtöbben a Király utca – Majorossy – Ágoston tér közötti szakaszra hajtanak be engedély nélkül, sőt sokan a út lerövidítése miatt forgalommal szemben közlekednek a Nagy-Flórián utcában. A rendszer teljes működéséhez szükséges lesz a ma még papír alapú és ideiglenes behajtási engedélyek megszüntetése, addig nem tudnak automatikusan csekket kiküldeni.

A közbeszerzési értesítő szerint a kamerákat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szerezhette be, egészen pontosan nettó 9.999.850 forintért az ARH Informatika Zrt-től – írta meg az OK!PÉCS korábban.

kiraly lyceum2

Egyelőre csak azt akarja tudni az önkormányzat – tudtuk meg Decsi István alpolgármestertől, hogy hány ember (vagyis autó) használja a történelmi belváros utcáit.

mta panovelde1

Azt ígérik, egyelőre nem fogják megbüntetni azokat, akik engedély nélkül hajtanak be, vagy hajtanak át az egyes utcákon, de ha túl sok ilyennel találkoznak, akkor sanszos, hogy előbb-utóbb csekket kapnak az autósok.

agostonter1

A tesztüzem végén az eladott behajtási engedélyek számával összehasonlítják a kapott adatokat, és döntenek majd a továbbiakról.

Ide szerelték fel

1. Hunyadi János utca – Aradi vértanúk útja kereszteződés (2 db.)
2. Papnövelde köz – Papnövelde utca (MTA épület) (1 db.)
3. Anna utca – Majorossy Imre utca kereszteződés (1 db.)
4. Majorossy Imre utca – Ágoston tér kereszteződés (2 db.)
5. Majorossy Imre utca – Király utca kereszteződés (1 db.)
6. Nagyflórián utca – Király utca kereszteződés (3 db.)
7. Fürdő utca (1 db.)
8. Irgalmasok utcája – Citrom utca kereszteződés (2 db.)
9. Várady Antal utca – Mátyás király utca kereszteződés (1 db.)
10. Ferencesek utcája – Alkotmány utca kereszteződés (2 db.)
11. Esze Tamás utca (1 db.)
12 Graz tér (Citrom utca) (1 db.)
13 Jókai utca – Teréz utca kereszteződés (1 db.)

agostonter2

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter