Iránnal haverkodik Pécs

Shiraz, Irán hatodik legnagyobb városa a kulturális, történeti és regionális vonatkozású hasonlóságokra építkezve működik együtt Péccsel a jővőben – derül ki abból a szándéknyilatkozatból, amelyet Páva Zsolt, Pécs és Alireza Pakfetrat, Shiraz polgármestere írt alá kedden kora este a Vasváry Házban.

A két városvezető azt követően látta el kézjegyével a dokumentumot, hogy Mohammad Reza Morshedzadeh iráni nagykövettel képzőművészeti kiállítást nyitottak meg.

hirdetés

Shiraz2

A szándéknyilatkozat értelmében Shiraz és Pécs önkormányzatai elhatározták, hogy a jövőben azon dolgoznak, hogy erősödjön a magyar és az iráni emberek közötti megértés és barátság, együttműködések alakuljanak ki az egyenrangúság és a kölcsönös előnyök elvei alapján a gazdaság, a tudomány, az infrastruktúra, befektetés-ösztönzés, a kereskedelem, az oktatás, a művészet, a kultúra, a sport, az egészségügy és a turizmus területein.

A tudományos együttműködések alapja a két város egyetemei közötti kapcsolat különös tekintettel a kutatás-fejlesztés, a technológia-transzfer, az egészségmegőrzés, a környezetvédelem területeire, valamint az egyetemi oktatói és diákcsere programokra.

A másfél millió lakosú Shiraz Irán hatodik legnépesebb városa, az iráni Fársz tartomány székhelye, a perzsa kultúra központja, regionális centrum, mely az ország délnyugati részében, Teherántól ezer kilométerre helyezkedik el.

(Sajtóanyag: Pécs MJV Polgármesteri Hivatala)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter