Iskolakezdés útzárakkal: Várható káosz miatt figyelmeztet a BIOKOM

Számos útat építenek át, újítanak fel Pécsett, egyebek mellett a város legfontosabb Észak-Déli “ütőerét is” – vagyis a Siklósi utat és a Felüljárót. A BIOKOM is tart a hétfői iskolakezdés miatti káosztól, de van egy javaslatuk.

Mint arról beszámoltunk már, a Magyar Közút nem éppen világrekord gyorsasággal újítja fel az egypúpú felüljárót, illetve a Siklósi utat. Pedig nem ártana a gyorsaság, ezek ugyanis Pécs legfontosabb, Észak-Déli útjai, amelyen a legtöbben közlekednek naponta.

hirdetés

A BIOKOM most megpróbál elémenni a hétfői iskolakezdéssel minden bizonnyal beköszöntő káosznak. Ez ugyanis a javaslatuk egyetlen képben:

biokom terelés

Ha valaki pedig inkább olvasni szeretne, akkor olvassa el a cég jótanácsait:

“A Biokom Nonprofit Kft. a 2018. évi iskolakezdésre való tekintettel kéri a közlekedőket, hogy szeptember első felében a megszokottól eltérően jóval korábban kezdjék meg az iskolába, munkahelyre való bejutásukat, mivel a fennálló forgalmi korlátozások rendkívül kritikus közlekedési állapotokat okozhatnak bizonyos helyszíneken, különösen a csúcsforgalmi időszakokban.

Az említett időszakban a Siklósi úton a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkálatai miatt továbbra is forgalomkorlátozások lesznek érvényben – az útépítési munkálatok miatt – mindez pedig torlódásokat is, így megnövekedett menetidőt eredményezhet az adott szakaszon.

A közlekedési fennakadásokat kiküszöbölve a Siklósi úti felüljáró kikerülését tanácsolják a közlekedési szakemberek.

Déli irányból a Légszeszgyár utca felé a Tüskésréti úton keresztül, Kertváros nyugati részéről pedig a Nyugati ipari út 6-os útvonal igénybevételével van lehetőség kerülőút használatára a Megyeri út zsúfoltsága esetén.

Mindezek mellett a következő helyszíneken számíthatnak korlátozásokra a közlekedők:

  • a Magaslati úton közmű-rekonstrukciót követő útfelújítás miatt;
  • a Surányi Miklós úton közmű-rekonstrukció miatt.

Forgalmirend-változás lesz a következő helyszíneken:

Az Esze Tamás utcában engedélyezett a Szent István tér felőli kihajtás, szem előtt tartva a környezet óvását, valamint a dinamikusabb belvárosi közlekedést. Ezentúl jelen szakaszon a gépjárművezetők részéről a védett övezetre vonatkozó behajtási jogosultságot szükséges igazolni.

A keleti városrész forgalmát ugyanakkor megkönnyíti, hogy a Hegedűs János utca annak teljes felújítását követően hétfőtől ismét használható lesz.

A Biokom Nonprofit Kft. – mint a helyi közutak üzemeltetésével megbízott társaság – 2018. szeptember 3-át követően továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri, valamint ellenőrzi Pécs város forgalmi helyzetét, annak alakulását és indokolt esetben további intézkedéseket kezdeményez, szükséges esetekben rendőri forgalomirányítás is zajlik majd.”

Na és máshol?

Mutatunk két, nagyon rövid videót, hogy máshol hogyan is néz ki az útfelújítás, netán az építés. KÉT (2) nap alatt.

Ezen pedig maga az elképzelhetetlen történik, szinte percek alatt:

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter